null Mielipide: Vaiettu ludeongelma ei katoa ilman aktiivista toimintaamme

Puheenvuorot

Mielipide: Vaiettu ludeongelma ei katoa ilman aktiivista toimintaamme

Satuin joutumaan tilanteeseen, missä kerrostaloasunnosta löydettiin luteita. Luonnollisesti paikalle kutsuttiin tuholaisten torjuja. Asunnosta jouduttiin viemään osa tavaroista kaatopaikalle, koska luteet voivat piiloutua ihan minne tahansa.

Samalla törmäsin todella outoon asiaan: näistä luteista ei saa kertoa naapureille. Kenenkään kotiin ei myöskään voi mennä tutkimaan, ovatko luteet levinneet muihinkin huoneistoihin.

Luteet voivat tulla asuntoon esimerkiksi vaatteiden tai huonekalujen välityksellä. Ne voivat kulkeutua myös ulkomailta matkatavaroiden joukossa. Luteista eroon pääseminen on todella hankalaa. Jos ihminen on lisäksi varaton, hänen on vaikea saada toista asuntoa, varsinkaan pääkaupunkiseudulla.

Matkustaminen ja ihmisten liikkuminen lisää ludeongelmaa. Entä miten luteiden esiintyminen vaikuttaa käytettyjen vaatteiden ja huonekalujen kierrättämiseen?

Miten tämä varsin ikävä ja vaiettu ongelma saataisiin ratkaistua? Se ei katoa, jos emme tee sille jotain.

Birgitta Wulf

Kerava

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Olipa kerran hyvinvointivaltio – sitten yksinhuoltaja osti lapsilleen ruokaa asumistuella, sai häädön ja menetti hiuksetkin

Hyvä elämä

Kolme tositarinaa kertoo, mistä kaikesta suomalaiset köyhät tinkivät ja miten he sinnittelevät päivästä toiseen. Diabeetikko testasi, että pysyy kolme kuukautta hengissä ilman insuliinia.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.