null Mielipide: Vielä ehtii asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin

Mielipide: Vielä ehtii asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin

Kun marraskuussa pidettävien seurakuntavaalien slogan #minunkirkkoni julkaistiin, syntyi siitä pienimuotoista keskustelua kampanjan minäkeskeisyydestä. Haluttiin korostaa, että kyse on yhteisöstä – meidän kirkosta, meidän rukouksestamme.

Kuten onkin! Silti mielestäni vaaliteema on erinomainen. Katson kirkkoani omasta näkökulmastani, omien kokemusteni ja sieltä täältä keräämäni informaation varassa. Tästä kaikesta summaan niin objektiivisen kirkkokuvan kuin osaan ja mietin mielessäni, kuinka hyvin tuo mielikuva vastaa unelmieni seurakuntaa.

Erään Viherlaakso-päivän yhteydessä kysyimme sattumanvaraisesti kävijöiltä: ”Millainen on unelmiesi seurakunta?”. Saimme mielenkiintoisia ja osin yllättäviä ehdotuksia ihmisiltä, joiden suhde seurakuntaan oli heidän kertomansa mukaan vahva, ohut tai jopa olematon. Mutta kaikilla oli mielipide, oma näkemyksensä kirkosta.

Enkä uskaltaisi tuomita tuota mielipidettä minäkeskeiseksi. Henkilökohtainen näkemys ohjaa mitä vahvimmin siihen, kuinka ihminen sanoittaa kirkon merkityksen omille läheisilleen, kuinka aktiivisesti ihminen osallistuu seurakunnan toimintaan vai haluaako hän ylipäätään olla jäsenenä. Esitimme myös tärkeän jatkokysymyksen: ”Olisitko halukas osallistumaan unelmiesi seurakunnan rakentamiseen?”

Juuri tästä seurakuntavaalien kampanjassa on kyse. Siitä, että jollei seurakunta ole jäsentensä näköinen, ihmiset hylkäävät yhteisön. Seurakuntavaalit ovat seurakuntalaiselle ehkä tärkein paikka kertoa oma mielipiteensä siitä, mihin suuntaan seurakuntaa tulisi seuraavalla nelivuotiskaudella viedä.

Ehdokasasettelu jatkuu 17.9. saakka.

Jouni Liimatainen

luottamushenkilö

Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi