null Mietaan mukaan!

Mietaa tuloo Hakunilaan, tule sinäkin.

Mietaa tuloo Hakunilaan, tule sinäkin.

Mietaan mukaan!

Hiihtäjälegenda Juha Mieto saapuu Vantaalle tsemppamaan sauvakävelijöitä Sauvis-sauvakävelytapahtumaan. Sauvojat voivat valita taivallettavakseen joko yhden, kolmen tai viiden kilometrin matkan. Tapahtumassa on myös sauvakävelyklinikka, jossa kävelytekniikkaansa voi hioa koulutetun sauvakävelyohjaajan opastuksessa.

Itsekin sauvojen kanssa harjoitellut Mieto toimii mielellään sauvakävelyn lähettiläänä. Miedon mielestä sauvakävely on parasta mahdollista terveysliikuntaa kaikenikäisille ja -kokoisille.

— Sauvakävely on tehokasta ja turvallista ja vanhemmat ihmiset saavat sauvoista hyvän tuen. Jo kymmenen minuutin tehokkaan työn jälkeen alkaa hartioissa tuntua. Raikkaassa ilmassa avautuu uusia ajatuksia ja on mahdollista nauttia vaihtuvista maisemista.

Mitä sauvakävelijän olisi hyvä muistaa lähtiessään liikkeelle? Mieto neuvoo pukeutumaan kelin mukaan.

— Sateella ja tuulella on hyvä olla mukana puolihengittävä tuulipuku. Hyvät kengät ja oikeanmittaiset sauvat ovat tärkeät. Sauvoessa voi käyttää mielikuvitusta, säädellä nopeutta ja painottaa eri kehon osia. Venyttelyä ei saa unohtaa!

Ja jos hartiat ovat venyttelynkin jälkeen vielä juntturalla, on Mietaalla siihenkin vinkki.

— Televisiota katsellessa voi pistää aviopuolison nököttämään eteensä ja hieroa hartioita. Seuraavana ehtoona voi vaihtaa vuoroja.

Sauvis — sauvakävelijöiden kokoontumisajot su 28.8. klo 13–16 Hakunilan urheilupuistossa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.