null Mikä riittää Jumalalle?

Pirjo Valtanen, 67

Pirjo Valtanen, 67

Mikä riittää Jumalalle?

Ohjelmallisilla kesäkahveilla Länsimäen kirkolla torstaina 2.8. virisi monenlaisia kysymyksiä.

Pirjo Valtanen, 67

Mikä sai tulemaan kesäkahveille?

— Tänä kesänä olen kaupungissa, eikä minulla ole erityistä ohjelmaa. En ole käynyt kesäkahveilla ennen tätä kesää. Tulen läheltä, Helsingin puolelta. Pääsen tänne kävellen.

Mitä kahveilla tapahtui?

— Jo ennen alkuhartautta syntyi muutamien kesken kova väittely horoskoopeista ja ennustamisesta. Kahvia juodessa keskusteltiin osittain eri aiheista eri pöydissä. Seurasin naapuripöydänkin puheita, siellä aiheena oli paraneminen. Huomasin, että vahtimestari oli ottanut emännän roolin, kun vapaaehtoinen kahvinkeittäjä oli jäänyt tulematta. Otin kahvinkeittovuoron seuraavalle kerralle.

Pisteillä 1–5, paljonko annat kesäkahveille?

— Annan 5 pistettä yhteisöllisyydelle.


Anne Heikkinen, 61

Mikä sai tulemaan kesäkahveille?

— Kirkolla saa hyvät kahvit, ja samalla voi jutella toisten kanssa. Käyn kirkolla muulloinkin, mutta puuroperjantait, matalan kynnyksen maanantait ja peittopiiri ovat nyt kesätauolla. Messussakin käyn, kun tuntuu, että haluan laulaa Jumalan Karitsaa ja osallistua ehtoolliselle.

Mitä kahveilla tapahtui?

— Keskustelussa taisi vilahtaa useampiakin aiheita, mutta sitten asetelma jumittui. En siedä tuputusta, enkä varsinkaan uskonnollista tuputusta. Jos Jumalalle ei riitä, että kiitän häntä elämästäni ja että iltarukouksen ja iltavirren jälkeen minulla on rauhallinen olo, niin menen sitten taivaan sijasta siihen toiseen paikkaan.

Pisteillä 1–5, paljonko annat kesäkahveille?

— Annan 5 pistettä toiminnalle ja työntekijöille Länsimäen kirkolla.


Maria Löfman, 74

Mikä sai tulemaan kesäkahveille?

— Kun kesällä ei ole niin paljon muuta toimintaa, torstaikahvit kiinnostavat minua ja monia muitakin. Joka kerta on ollut yli kymmenen osanottajaa. Alusta asti oli selvää, ettei diakoni voisi olla aina paikalla. Me osanottajat olemme vetäneet vuorotellen.

Mitä kahveilla tapahtui?

— Alkuhartaudeksi lauloimme Totuuden Henki -virren ja sitten luin kaksi raamatunkohtaa ja rukouksen. Joillakin kerroilla olen järjestänyt myös muuta ohjelmaa. Kerran kerroin matkastani Keski-Aasiaan. Olen myös kertonut lähetysjuhlista Haminassa ja niiden ulkomaisista vieraista. Nyt jäi enemmän tilaa keskustelulle. Meidän pöydässä oli monenlaisia aiheita remontin tekemisestä sairauteen.

Pisteillä 1–5, paljonko annat kesäkahveille?

— Annan 5 pistettä. Voin olla täällä iloisella mielellä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.