null Miksi kappelia rakennetaan pyhäpäivinä?

Miksi kappelia rakennetaan pyhäpäivinä?

On erittäin hämmentävää, että seurakunnan kappelityömaalla on ainakin toisinaan tehty töitä, onpa sitten pyhä tai arki. Kivensiirtotöitä tehtiin pyhäinpäivänä, kun ihmiset kävivät hautausmaalla muistelemassa ja suremassa läheisiään. Rakennustyöt jatkuivat, kun seurakuntalaiset kokoontuivat sunnuntaina Pyhän Laurin kirkkoon piispanmessuun.

Miten Vantaan seurakuntayhtymä on meneillään olevaa rakennustyötä koskevissa sopimuksissa ottanut huomioon kirkon ja seurakunnan noudattaman viikon ja seurakuntalaisten juhla-ajat? Millaisia ratkaisuja yhtymä aikoo tehdä vastaavien asioiden suhteen tulevaisuudessa?

Jos kristillinen kalenteri ei ole tuttu sopimuskumppaneille, niin siitä kai pitäisi laatia omat pykälänsä. Ei kai kirkon kuulu edistää 24/7-yhteiskunnan tuloa kritiikittömästi?

Seurakunnan työmaalla ovat paljolti paiskineet töitä virolaiset työntekijät. Tietääkö seurakuntayhtymä, saavatko ulkomaiset työntekijät suomalaisten sopimusten mukaista palkkaa ja maksavatko he myös veronsa? Samat kysymykset koskevat mahdollisesti myös ulkomaisia puutarha- ja hautausmaatyöntekijöitä.

Kuka pitää huolen oikeudenmukaisuudesta, jos ei edes kirkko — malliksi muille?

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.