null Millainen oli radiohartaus livenä?

Millainen oli radiohartaus livenä?

Henna Rasilainen, 45

Kuinka tuttu radion aamuhartaus sinulle on?

— Kuuntelin radiohartauden nyt ensimmäistä kertaa. Elämäntapaani ei kuulu kuunnella radiota vaan haen hengelliset virikkeeni paikan päältä. Vanhaan kirkkoon osuin siksi, että käyn täällä keskiviikkoisin kello 8 alkavassa aamumessussa, ja radioitu hartaus alkoi sopivasti varttia ennen sitä.

— Minusta on tullut hengellisten tapahtumien suurkuluttaja sen jälkeen, kun tulin uskoon kolme vuotta sitten. Yritän ottaa 40 vuoden mittaisen vahingon takaisin.

Mitä erityistä tässä hartaudessa oli?

— Näin ensimmäistä kertaa livenä emeritusarkkipiispa John Vikströmin. Häntä olen arvostanut henkilönä silloinkin, kun en vielä perustanut Jumalasta.

Pisteillä 1–5, miten lähetyksen teko sujui?

— Vaikka en voi verrata hartautta mihinkään, annan 5 pistettä.


Olavi Maijala, 75

Kuinka tuttu radion aamuhartaus sinulle on?

— Eläkeläisen elämässä aamuhartaus kuuluu heräämiseen ja aamutoimiin. Vaimo laittaa radion päälle ennen kuin hartaat sävelet alkavat. Ne ja aamuhartaus luovat aamun. Olemme kai kuunnelleet tämän perheemme aamunavauksen niin kauan kuin olemme olleet naimisissa eli yli 40 vuotta.

Mitä erityistä tässä hartaudessa oli?

— Sen lisäksi, mitä kotona voi kuulla radiosta, sai kokea läsnäoloa. Kvartetti lauloi rauhallisesti ja koskettavasti. Mieleeni jäi etenkin ensimmäinen virsi On Kristus kirkon Herra.

— Arkkipiispa jaotteli puheessaan asioita selvästi eri kohdiksi niin, että vanhakin voi muistaa ne. Se, että olen itsekin radiohartauden tapaan syntynyt 1930-luvulla, toi tilanteeseen lisäulottuvuuden.

Pisteillä 1–5, miten lähetyksen teko sujui?

— Annan 5 pistettä, niin kuin elämälle yleensäkin.


Tommi Slotte, 45

Kuinka tuttu radion aamuhartaus sinulle on?

— Radiohartauksia lähetetään tien päältä aika harvoin. Yleensä ne tehdään studio-olosuhteissa. Tätä ennen olin vuonna 1997 eli viisitoista vuotta sitten mukana, kun hartaus lähetettiin livenä jostakin päin Varsinais-Suomea Ylen ykkösen kiertueelta.

Mitä erityistä tässä hartaudessa oli?

— Paikka oli lähellä, tänne oli helppo tulla Pasilasta. Meitä oli täällä kaksi äänisuunnittelijaa, niin kuin yleensäkin, siltä varalta, että sattuu jotain yllättävää.

— Hartaus oli helposti toteutettava ohjelma, kun musiikissa ei ollut sen isompia kokoonpanoja kuin kvartetti ja huilu. Kaikki osuudet olivat juuri sen mittaisia kuin oli ilmoitettu. Tunnelma oli mukavan leppoisa.

Pisteillä 1–5, miten lähetyksen teko sujui?

— Annan 4 pistettä onnistuneelle lähetykselle.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.