null Millaista naisenergiaa löytyi?

Millaista naisenergiaa löytyi?

Naistenillassa Hämeenkylän kirkolla oltiin to 26.3. elämän kierteessä.

Jaana Riihimäki, 49

Mistä tiesit tulla naisteniltaan?

— Luen seurakunnalliset ilmoitukset Vantaan Laurista aika tarkkaan, ja sieltä huomasin illan. En olisi silti muistanut sitä, jollei tänään töistä lähtiessäni ystäväni olisi kysynyt, tulenko.

Mitä sait illasta?

— Illan henkinen anti osui nappiin ja teki minulle hyvää. Tässä vaiheessa lukuvuotta alkaa olla väsynyt ja vähän masentunutkin. Määräaikaisen opettajantyöni päätös alkaa häämöttää, eikä uudesta työstä ole varmuutta. Pesue on iso ja puolisokin on työttömänä.

— Tarinateatteri esitti oivallisesti muutamien sanojen pohjalta muun muassa sen, miten joihinkin omiin ratkaisuihin liittyvä syyllisyys voi vaivata äitejä.

Pisteillä 1–5, paljonko annat illalle?

— Annan 5 pistettä illan kokonaisuudelle. Oli hienoa kuulla mieskuoron laulamana Yksi ruusu on kasvanut laaksossa.

Pirjo Virkkala, 55

Mistä tiesit tulla naisteniltaan?

— Huomasin illan lehtisestä, jossa kerrottiin seurakunnan kevätkauden ohjelmasta. Ilta palasi mieleeni, kun luin Vantaan Laurista jostain toisesta naistenillasta. En siltikään olisi muistanut koko iltaa, ellei siitä olisi tullut sattumalta puhetta erään toisen henkilön kanssa.

Mitä sait illasta?

— On ihanaa, kun joku toinen on järjestänyt ohjelman ja itse voi vain levollisesti olla ja rentoutua. Tarinateatteri Pyhä Solmu näytti, kuinka samantapaisten ilojen ja surujen kanssa useimmat naiset pyöriskelevät. Iltapala oli mukava, ja kirkkohetki hyvä lopetus.

Pisteillä 1–5, paljonko annat illalle?

— Annan 5–. Miinus tulee alkamisajankohdasta kello kuusi, vaikkapa puoli tuntia myöhempi olisi parempi. Minäkin tulen kotiin kolmella bussilla työstäni Nissaksen neuvolasta.

Riitta Kettunen, 56

Miten osallistuit naistenillan järjestelyihin?

— Vuosien varrella on kirkolla järjestetty puolenkymmentä vastaavaa naisteniltaa, tavallisimmin kansainvälisen naistenpäivän aikaan, mutta tänä vuonna marianpäivän jälkeen. Alusta lähtien olen ollut ideoimassa iltaa, ja illan aikana olen hoitanut tarjoilua.

Mitä sait illasta?

— Vaikkei ilman miehiä voidakaan elää, tarvitaan silti tiettyä matriarkaalisuutta: naiset ovat usein miehille lintuja, mutta nainen ymmärtää toista naista. Tyttöenergia jyllää, kun paikalla on eri ikäisiä naisia, tällä kertaa kai jostain nelikymppisistä seitsemänkymppisiin. Kuningatarhetken voi tarjota vaikkapa valmis herkkupöytä.

Pisteillä 1–5, paljonko annat illalle?

— Annan 5 pistettä naisten iloisille kasvoille ja mieskuoro Kannon ex tempore -serenadeille.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.