null Millaista oli kansainvälisessä messussa?

Veikko Siukonen, 31

Veikko Siukonen, 31

Millaista oli kansainvälisessä messussa?

Veikko Siukonen, 31

Mikä sai sinut tulemaan messuun?

— Käyn aamumessussa lähinnä silloin, kun en pääse illalla Tuomasmessuun Helsinkiin. Katsoin eilen messun tiedot netistä. Tulin messuun kahden viikon lomani päätteeksi. Olen sotilas ja lähdin syyskuun alussa puoleksi vuodeksi töihin Afganistaniin. Palaan sinne huomenna.

Mitä messussa tapahtui?

— Lähetysteema ja vieraileva musiikkiryhmä toivat piristystä, mutta muutoin messu oli aika kaavoihin kangistunut. Riihimäellä asuessani löysin seurakuntayhteyden Sanan ja rukouksen illoista. Niissä on yhteistä rukousta, yhteisöllisyyttä, iloista musiikkia ja lämpöä niin kuin Tuomasmessussa. Saarnaan toivoisin jämäkämpää opetusta. Tosin loppukiteytys oli hyvä: kristinuskon ytimessä on Kristus.

Pisteillä 1–5, paljonko annat messulle?

— Annan 2 pistettä sekavalle kokonaisuudelle.

Hilma-Liina Luumi, 34

Mikä sai sinut tulemaan messuun?

— Luin Vantaan Laurista messun teemasta, ja tulin tänne 3- ja 4-vuotiaiden tyttärieni ja äitini kanssa. Käymme Myyrmäessä satunnaisesti, mutta enemmän kotiseurakunnassamme Hämeenkylässä.

Mitä messussa tapahtui?

— Tulimme niin viime tingassa, ettemme kuulleet messun esittelyä. Messussa oli afrikkalaista ja suomalaista musiikkia, raamatunlukua ja puhetta eri kielillä. Tutut virret tuntuivat hyviltä. Suvulleni on tärkeä virsi Vain sinä tunnet minut, Vapahtaja. Kuule, Isä taivaan oli tuttu lapsille.

Pisteillä 1–5, paljonko annat messulle?

— Annan 3,5 pistettä. Messun idea oli loistava. Olisin kaivannut enemmän tilaa afrikkalaiselle ilolle ja liikkeelle, jotka ovat minulle läheisiä nigerialaisen puolisoni kautta.

Jose Nlandu, 54

Mikä sai sinut tulemaan messuun?

— Meitä angolalaisia kutsuttiin toteuttamaan ekumeenista messua. Vapaaseurakuntamme on kokoontunut Myyrmäen kirkolla St. Martinissa sunnuntaisin vuodesta 2000 alkaen. Seurakunnassamme käy lähinnä angolalais- ja kongolaistaustaisia ihmisiä. Olen seurakunnan johtaja ja julistaja, mutta leipäni hankin myyjänä.

Mitä messussa tapahtui?

— Lauluryhmämme lauloi eri kielillä, ja luin myös raamatuntekstin ja rukouksen. Käytämme muun muassa lingalaa, portugalia ja muita eurooppalaisia kieliä.

Pisteillä 1–5, paljonko annat messulle?

— Annan 4 pistettä hyvälle tilaisuudelle. Vaikka rytmit ovat erilaisia, voimme olla tekemisissä toistemme kanssa ja rukoilla yhdessä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.