null Millaista oli myrtsimessussa?

Millaista oli myrtsimessussa?

Myyrmäen kirkossa pidettiin su 25.1. kevätkauden ensimmäinen myrtsimessu.

Vilma Uosukainen, 14

Kuinka kiinnostuit myrtsimessusta?

— Aloitin juuri riparin. Varsinainen rippikoulu on kesällä, mutta ennen sitä käydään messuissa. Tämä myrtsimessu oli meidän ensimmäinen tapaamisemme. En ole aikaisemmin kuullut, että on olemassa tämänniminen messu. Olen käynyt koulun kanssa Myyrmäen kirkossa, mutta muuten en ole ehtinyt tutustua kirkkojuttuihin täällä Vantaalla. Muutimme tänne vuosi sitten Salosta. Siellä olen kyllä käynyt kirkossa.

Mitä messussa tapahtui?

— Puhallinbändi soitti hyvää musiikkia. Bändin säestyksellä myös laulettiin ihan kivoja lauluja ja virsiä. Oli rukouksia ja ehtoollinen. Messussa oli tosi mukavaa. Voisin tulla tänne muutenkin kuin vain siksi, että rippikoulun takia piti tulla.

Pisteillä 1–5, miten messu sujui?

— Annan 5 pistettä koko messulle. Voisin suositella ystäville ja tulla itsekin uudelleen.

Kari Jokiharju, 44

Kuinka kiinnostuit myrtsimessusta?

— Lapsistamme vanhempi on menossa hiihtolomalla rippikoululeirille, ja meidät vanhemmat kutsuttiin tähän messuun. Myrtsimessu ei ollut ennestään tuttu, mutta kirkko kylläkin. Olemme asuneet pitkään kirkon lähellä, ja molemmat lapsemme on kastettu täällä.

Mitä messussa tapahtui?

— Ideana on toteuttaa vauhdikkaampi messu kerran kuukaudessa sunnuntaina kello 17. Eri kerroilla otetaan esiin eri teemoja. Pirteämpi vaihtoehto on hyvä niille, joiden mielestä perinteinen messu tuntuu unettavalta — eikä se ole vain ikäkysymys.

Pisteillä 1–5, miten messu sujui?

— Annan 3,5 pistettä. Myönteistä on, että yritetään uudistaa tapoja lähestyä seurakuntalaisia. Pisteitä pudotti tekopirteä alku. Jos kaavat ja säännöt antavat myöten, jotain voisi ehkä pudottaa pois. Kun messu lyhenisi alle tuntiin, se uppoaisi ehkä vielä paremmin.

Anne Peltonen, 38

Kuinka puhallinyhtye Louhi valmistautui johdollasi myrtsimessuun?

— Kun seurakunnasta kysyttiin, tulisimmeko toteuttamaan gospelmessua, innostuimme heti. Piti vain löytää musiikki ja puhallinorkesterille sopivat sovitukset. Nuotistonhoitajamme ryhtyi salapoliisiksi. Laulujen sovitukset olivat etupäässä Timo Katilan ja Vesa Piston tekemiä. Orkesterimme sai ensikosketuksen muun muassa eteläafrikkalaiseen hengelliseen musiikkiin. Harjoittelimme kunnianhimoisesti niin kuin aina.

Mitä messussa tapahtui?

— Messu meni niin kuin meinattiin. Rippikoululaiset toivat mieleen oman nuoruuteni afrikkalaiset gospelmessut. Erityiskipinän toi se, että vanha kapellimestariopettajani, professori Paul Niemistö Yhdysvalloista oli käymässä Suomessa ja tuli yllättäen tarkistamaan puikkokäteni kunnon.

Pisteillä 1–5, miten messu sujui?

— Voisin antaa enemmänkin kuin 5 pistettä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.