null Millaista oli torimessussa?

Millaista oli torimessussa?

Senaatintorilla vietettiin ulkoilmamessua helatorstaina 21.5. Samalla juhlittiin 50-vuotiasta Helsingin hiippakuntaa.

Lotta-Reeta Virsunen, 17

Kuinka innostuit torimessusta?

— Huomasin sen seurakunnan ilmoitustaululta. Olen toiminut isosena rippikoululeireillä ja seurakunnan nuorisotyössä muutenkin. Meitä nuoria tuli junalla Korsosta vähän isommalla joukolla. Mukana oli myös kerhonvetäjiä ja päivärippikoululaisia.

Mitä Senaatintorilla tapahtui?

— Tulimme yhdentoista aikoihin, jolloin alkoivat nuorten veisut. Niin kuin vuoret nää –laulu ja oma konfirmaatiolauluni Lapsuuden usko ovat vaikuttavia. Järjestelyt olivat hienot. Se yllätti, että messuun tuli niin paljon väkeä. Piispa Eero Huovisen saarna oli hyvä. Hän puhui Jumalan katseesta, joka kohdistuu ihmiseen. Muutenkin hän painotti rakkautta.

Pisteillä 1–5, miten tapahtuma onnistui?

— Annan 4,5 pistettä. Juhla oli tosi hyvä. Messusta palaamme nopeasti Korsoon, jossa me nuoret jatkamme supertorstain viettoa.

Toini Sormunen, 54

Kuinka innostuit torimessusta?

— Halusin lähteä vaeltamaan ja juhlaan siksi, että viimevuotinen Laurentius-vaellus oli niin hyvä kokemus. Kyselimmekin jo silloin heti, milloin teemme saman uudestaan. Vaellus lähti Hämeenkylän kirkolta, ja minä liityin joukkoon Vapaalasta. Vähitellen joukko kasvoi moneen kymmeneen.

Mitä Senaatintorilla tapahtui?

— Oli ihanaa, että niin hieno juhla järjestettiin Senaatintorilla. Keväiseltä tuntuvassa säässä pääsi laulamaan Suvivirren Helsingin taivaan alla.

Pisteillä 1–5, miten tapahtuma onnistui?

— Annan 5 pistettä. Myös sille, että hämeenkyläläiset tsemppasivat niin hyvin, siis myös koko ristisaaton väelle ja järjestelyistä Jouni Salkolle.

Hans Tuominen, 39

Kuinka valmistauduit toimimaan liturgina torimessussa?

— Se on pitkä juttu, sillä juhlaa on valmisteltu vuoden ajan. Ennen messua Helsingin tuomiokirkkoon kokoontui 180 työntekijää, jotka tulivat hiippakunnan eri seurakunnista. Hiljennyimme yhdessä, ja lähdimme iloisesti toimittamaan messua.

Mitä Senaatintorilla tapahtui?

— Kun paikalle saapui yli 10 000 eri ikäistä ihmistä lapsista lähtien, juhlaa päästiin viettämään tosi isosti. Minuun teki vaikutuksen se, että juhlameininki ulottui koko hiippakuntaan ja että ihmiset tulivat Senaatintorille monin eri tavoin: laivalla, kävellen, polkupyörällä, junalla, virsimetrolla, bussilla.

Pisteillä 1–5, miten tapahtuma onnistui?

— Juhlan ja juhlavuoden kunniaksi en voi antaa 5 pistettä, vaan 50 pistettä — niin kiitollinen ja iloinen olen. Myös lavalla oli levollista olla messussa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.