Miltä usko näyttää? – "He tarttuvat käärmeisiin"

Helluntaipastorit Chris Wolford ja Randy Brandon nauravat, kun heidän kollegansa David Culbertson pitelee onnistuneesti kalkkarokäärmettä ”käärmeseurakunnan” jumalanpalveluksessa Länsi-Virginiassa Yhdysvalloissa. Helluntailaisissa käärmeseurakunnissa tulkitaan kirjaimellisesti Markuksen evankeliumia, jossa Jeesus sanoo seuraajilleen: ”Ja niitä, jotka uskovat, seuraavat nämä tunnusmerkit: Minun nimissäni he ajavat pois pahoja henkiä. He puhuvat vierailla kielillä. He tarttuvat käsin käärmeisiin, ja vaikka he juovat tappavaa myrkkyä, se ei vahingoita heitä.” Käärmeseurakuntien jumalanpalvelusmenoihin kuuluvat käärmeiden käsittely, myrkyn juominen ja itsensä tuleen sytyttäminen. Myrkkyyn on vuosien varrella kuollut useita kymmeniä seurakuntalaisia.