null Miltä usko näyttää? – "He tarttuvat käärmeisiin"

Hengellisyys

Miltä usko näyttää? – "He tarttuvat käärmeisiin"

Helluntaipastorit Chris Wolford ja Randy Brandon nauravat, kun heidän kollegansa David Culbertson pitelee onnistuneesti kalkkarokäärmettä ”käärmeseurakunnan” jumalanpalveluksessa Länsi-Virginiassa Yhdysvalloissa.  Helluntailaisissa käärmeseurakunnissa tulkitaan kirjaimellisesti Markuksen evankeliumia, jossa Jeesus sanoo seuraajilleen: ”Ja niitä, jotka uskovat, seuraavat nämä tunnusmerkit: Minun nimissäni he ajavat pois pahoja henkiä. He puhuvat vierailla kielillä. He tarttuvat käsin käärmeisiin, ja vaikka he juovat tappavaa myrkkyä, se ei vahingoita heitä.”   Käärmeseurakuntien jumalanpalvelusmenoihin kuuluvat käärmeiden käsittely, myrkyn juominen ja itsensä tuleen sytyttäminen. Myrkkyyn on vuosien varrella kuollut useita kymmeniä seurakuntalaisia.

Helluntaipastorit Chris Wolford ja Randy Brandon nauravat, kun heidän kollegansa David Culbertson pitelee onnistuneesti kalkkarokäärmettä ”käärmeseurakunnan” jumalanpalveluksessa Länsi-Virginiassa Yhdysvalloissa. Helluntailaisissa käärmeseurakunnissa tulkitaan kirjaimellisesti Markuksen evankeliumia, jossa Jeesus sanoo seuraajilleen: ”Ja niitä, jotka uskovat, seuraavat nämä tunnusmerkit: Minun nimissäni he ajavat pois pahoja henkiä. He puhuvat vierailla kielillä. He tarttuvat käsin käärmeisiin, ja vaikka he juovat tappavaa myrkkyä, se ei vahingoita heitä.” Käärmeseurakuntien jumalanpalvelusmenoihin kuuluvat käärmeiden käsittely, myrkyn juominen ja itsensä tuleen sytyttäminen. Myrkkyyn on vuosien varrella kuollut useita kymmeniä seurakuntalaisia.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kristinuskossa käärme symboloi pahaa – oikeat käärmeet ovat yksilöitä, joilla on sosiaalisia suhteita

Hyvä elämä

Käärmeitä pelätään, inhotaan ja palvotaan. Kreikan Kefalonian saarella käärmeet luikertelevat kirkoissa Jumalanäidin ikonien ympärillä.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.