null Mistä äidit puhuivat?

Mistä äidit puhuivat?

Rekolan kirkolla kokoontui kasvattajien juttupiiri aamupäivällä maanantaina 4.5.

Suvi Lappi, 26

Kuinka löysit kasvattajien juttupiirin?

— Kun muutimme Vantaalle noin kolme kuukautta sitten, otin selvää, mitä seurakunta tarjoaa lapsiperheelle. Kävin Lahdessa kotimme lähellä olleessa perhekerhossa ja vähän kauempana seurakunnan kohtaamispaikassa. Kävin myös kaupungin ylläpitämässä perhekahvilassa, mutta Rekolan alueella ei ole vastaavaa.

Miten juttu luistaa?

— Tärkeää on päästä puhumaan toisten aikuisten kanssa. Tosin aika vähän sitä ehtii keskustella tässä juttupiirissäkään, kun on mukana kaksi pientä lasta. Veikko on kolmen kuukauden ikäinen ja Vilho kaksivuotias. Piirissä myös hän saa kaipaamaansa seuraa.

Pisteillä 1–5, paljonko annat juttupiirille?

— Annan 5 pistettä hyvälle idealle. Silti ajattelen, että olisi kaupungin velvollisuus järjestää vastaavaa ennalta ehkäisevää toimintaa.

Katriina Koivunen, 44

Kuinka löysit kasvattajien juttupiirin?

— Huomasin piirin Vantaan Laurista, ja jäin ihmettelemään, mistä oikein on kyse. Piiriin tultuani kuulin, kuinka Havukosken Rautpihan asukastuvalle oli käynyt: se on lakkautettu. Kävin siellä vanhemman poikani Onnin kanssa, joka on neljä- ja puolivuotias, mutta yksitoista kuukautta vanhan Heikin kanssa en ehtinyt siellä käydä. Perhekerhossakaan en ole halunnut käydä näin pienen lapsen kanssa siksi, että hän voisi jäädä siellä isompien lasten jalkoihin.

Miten juttu luistaa?

— Nykyään puhutaan monista asioista enemmän kuin ennen, mutta usein aika yleisellä tasolla. Edelleenkin on tabuja: aika harva puhuu siitä, kuinka väsynyt on itse vanhempana tai millainen oma synnytyskokemus oli.

Pisteillä 1–5, paljonko annat juttupiirille?

— Annan 5 pistettä. Osallistun siksikin, että haluan antaa tukeni toiminnalle.

Kirsi Vuorikivi, 45

Miten kasvattajien juttupiiri syntyi?

— Juttupiiri käynnistyi muutamien äitien aloitteesta. Kun kaupungin ylläpitämä Rautpihan asukastupa lakkasi vuodenvaihteessa, äidit toivoivat, että seurakunta järjestäisi paikan, jossa he voivat tavata toisiaan, keskustella ja saada vertaistukea. Perhekerhoissa seurustellaan yleisesti, mutta juttupiirillä on jokin yhteinen keskustelunaihe.

Miten juttu luistaa?

— Tavatessaan äidit juttelevat monenlaisista ajankohtaisista asioista. Nyt varsinaisena aiheena olivat perheestä käytetyt eri nimitykset ja keitä perheeseen kuuluu. Aihe liittyy laajempaan kokonaisuuteen, jossa olemme puhuneet perheen muotoutumisesta ja äidin erilaisista rooleista.

Pisteillä 1–5, paljonko annat juttupiirille?

— Annan 4+ pistettä sille, että äidit pääsevät tutustumaan toisiinsa.

Jaa tämä artikkeli: