null Mistä löydät sä ystävän?

Mistä löydät sä ystävän?

Länsimäen kirkon Olohuoneessa sai perjantaina 13.2. tehdä ystävänpäiväkortin, mutta tärkeämpää oli puheseura.

Leena Viitala, 67

Kuinka löysit tiesi Olohuoneeseen?

— Olen kaivannut kahvilaa sen jälkeen, kun seudun ainoa konditoria lopetti. Tulin ensimmäisen kerran tänne heti avajaisten jälkeisenä päivänä tammikuussa, ja käyn neljä kertaa viikossa. Muutin Länsimäkeen lähemmäs tyttäreni perhettä muutama vuosi sitten.

Mitä tänään tapahtui?

— Luin Helsingin Sanomien paperilehden, kotona luen vain nettilehtiä. Juttelin henkilökunnan ja toisten kävijöiden kanssa ajankohtaisista tapahtumista. Join päiväkahvit, ja niinpä minun ei tarvitse keittää kotona kahvia. Rupatellessa aika kuluu niin, että minut saa melkein potkia pois täältä.

Pisteillä 1–5, kuinka viihdyt Olohuoneessa?

— Annan 5 pistettä kokonaisuudelle ja sille, ettei aina tarvitse mennä kapakkaan tavatakseen toisia.

Elli Pentti, 79

Kuinka löysit tiesi Olohuoneeseen?

— Ennen kävin Länsimäen kirkon maanantaitapahtumassa, jossa veisattiin virsiä ja seurakunnan työntekijä puhui. Nykyään se on osa Olohuoneen toimintaa. Käyn täällä myös perjantaisin. Kuulin Olohuoneesta Sirkka Nyléniltä koirapuistossa. Varsinainen kotini on Parkanossa, mutta pari vuotta sitten tulin asumaan tyttäreni perheeseen ja hoitamaan koiria. Vähän huushollaankin, pidän siitä.

Mitä tänään tapahtui?

— Olohuoneessa käy kivaa porukkaa, ja olen saanut uusia tuttavia. En ennestään tunne kovinkaan monia. Enää ei tule harrastettua koirien kanssa ulkoilemisen lisäksi juuri muuta kuin television katselua. Kauniiden ja rohkeiden ja muutamien muiden sarjojen lisäksi katson urheilut.

Pisteillä 1–5, kuinka viihdyt Olohuoneessa?

— Annan 5 pistettä. Kahvin juominen ja toisten kanssa jutteleminen oli hyvin kotoisaa.

Sirkka Nylén, 58

Kuinka löysit tiesi Olohuoneeseen?

— Kävin vapaaehtoistyön kurssin. Sen lopussa kysyttiin, olisiko joukossa kaksi sellaista, jotka haluaisivat tulla töihin Olohuoneen työllistetyiksi emänniksi. Työ sopi minulle siksikin, että olen aikaisemminkin tehnyt asiakastyötä. Hygieniapassi piti tietysti myös suorittaa.

Mitä tänään tapahtui?

— Huolehdimme tarjoilut ja askartelumateriaalit toisen emännän Sinikka Puolakankaan kanssa. Kävijöitä oli tusina, maanantaina noin kolmekymmentä. Maanantaisin puuro ja kahvi ovat ilmaisia. Muina päivinä esimerkiksi kahvi ja leivonnainen maksavat yhteensä 1,50 euroa, mutta täällä ei ole pakko ostaa eikä myöskään puhua. Kunhan saamme tietokoneen, voin neuvoa netin käyttöä. Varmaa on, että laskiaistiistaiksi vartaan hernekeittoa.

Pisteillä 1–5, kuinka viihdyt Olohuoneessa?

— Annan 5 pistettä sille, että ihmisillä on aikaa toisilleen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.