null Mistä löytyvät soittimet bändikerholle?

Mistä löytyvät soittimet bändikerholle?

Bändikerho harjoitteli kellaritiloissa Korson kirkolla ma 23.3.

Kalle Kankaanranta, 12

Kuinka bändikerhosta tuli harrastuksesi?

— Äiti näki lehdestä bändikerhon ja ehdotti sitä minulle. En ole viime aikoina harrastanut oikeastaan mitään. Eskariaikaan olin puoli vuotta judossa, ja myöhemmin puolitoista vuotta karatessa.

— Koulussa parhaita aineitani ovat kuvaamataito ja musiikki. Ruusuvuoren koulussa on hyvät mahdollisuudet soittaa. Opettaja laatii siellä meille biiseistä helpot versiot, joita sitten soitamme.

Mitä teet bändikerhossa?

— Soitan rumpuja. Olen tehnyt sitä noin kaksi kuukautta. Voin harjoitella myös kotona, sillä sain joululahjaksi sähkörummut. Kerrostalossa ei voi soittaa muunlaisia. Viime viikon aikana olen opetellut lukemaan rumpunuotteja.

Pisteillä 1–5, miten kerho on toiminut?

— Annan 4 pistettä hauskalle tekemiselle.

Rene Leino, 13

Kuinka bändikerhosta tuli harrastuksesi?

— Äiti huomasi sen lehdestä ja kysyi, kiinnostaisiko minua. Sitten vain tulin mukaan.

— Tämä on toinen harrastukseni. Olen harrastanut neljä ja puoli vuotta uimahyppäämistä. Olen mukana kilparyhmässä. Viimeksi oli leikkimieliset kisat, joissa Joona Puhakka oli näyttämässä, kuinka hypätään. Käyn harjoittelemassa Tikkurilan uimahallilla kaksi tai kolme kertaa viikossa.

Mitä teet bändikerhossa?

— Soitan kitaraa. Harjoittelin kitaransoittoa noin puolitoista vuotta jo ennen kerhon alkua. Kouluopetuksen lisäksi en ole käynyt missään tunneilla, vaan opetellut itse. Soittaminen on luovaa touhua. Tuntuu mukavalta oppia uutta.

Pisteillä 1–5, miten kerho on toiminut?

— Annan 4,5 pistettä sille, että maanantai-iltanakin on tekemistä.

Lauri Uuspelto, 17

Kuinka bändikerhon ohjaamisesta tuli harrastuksesi?

— Viime syksynä nuorisotyönohjaaja Terho Kettunen kyseli minua seurakunnan kerhonohjaajaksi. Silloin ajattelin, että lukio, kitaransoitto, oman musiikin tekeminen ja bändisoitto veisivät minulta kaiken ajan. Marraskuussa huomasin sitten, että minulla jääkin luppoaikaa. Niinpä ehdotin bändikerhoa.

Mitä bändikerhossa tehdään?

— Treenikämpällä on seurakunnan omistamat soittimet, joita käyttää joka päivä joku bändi. Olen tosi tyytyväinen varusteisiin. Teemme aina alussa minimaalisen roudauksen ja rupeamme virittämään soittimia. Smoke on the Water menee jo ihan hyvin.

Pisteillä 1–5, miten kerho on toiminut?

— Annan 4,5 pistettä osaamiselle ja yhteishengelle.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.