null Mitä tehdä hiihtolomalla? Katso ilmaiset vinkit pääkaupunkiseudulle

Sellon kirjastossa kokoontuu legorobottityöpaja.

Sellon kirjastossa kokoontuu legorobottityöpaja.

Mitä tehdä hiihtolomalla? Katso ilmaiset vinkit pääkaupunkiseudulle

Hiihtoloma alkaa Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa ensi maanantaina. Vaikka budjetti olisi tiukkakin, on lomalaisille tarjolla monenlaista mukavaa ja ilmaista tekemistä ympäri pääkaupunkiseudun.

Espoo

Sellon kirjasto tarjoaa mukavaa puuhaa koululaisille iltapäivisin koko hiihtolomaviikon ajan. Lastenmaassa pelaillaan, piirretään ja askarrellaan iltapäivän mittaan ja Pajassa järjestetään erilaisia työpajoja.

Maanantaina ja tiistaina kokoontuu Legorobottityöpaja, torstaina musiikkiaiheiset pajat ja perjantaina koristellaan pulkkia ja liukureita vinyylileikkurilla.


Lastenmaa houkuttelee pelaamaan kello 15-18, vaikkapa Minecraftia tai kaverin kanssa pleikalla tai wiillä. Myös vanhemmat ovat tervetulleita pelaamaan.

Jos vaha-animaatioiden teko kiinnostaa, kannattaa suunnata Soukan kirjastoon maanantaina 19.2. tai Nöykkiön kirjastoon tiistaina 20.2. Kummassakin kirjastossa pannaan pystyyn vaha-animaatiopaja, tehdään omat hahmot ja laitetaan ne seikkailemaan animaatioon. Ennakko-osaamista ei tarvita ja kaikki tarvittavat materiaalit löytyvät kirjastosta. Paikka kannattaa varmistaa ilmoittautumalla.

Lapset seitsemän vuotiaasta ylöspäin ja nuoret ovat tervetulleita Entressen kirjastoon askartelemaan ja tekemään käsitöitä tiistai-iltaisin, myös 20. helmikuuta. Ennakko-ilmoittautumista ei tarvita, mukaan voi tulla milloin vain. Kerho ja sen tarvikkeet ovat maksuttomat.

Pöytäroolipeli kutsuu Entressen kirjastoon puolestaan seikkailemaan "Kohti tuntematonta" kera salaperäisen Muurin veljeskunnan. Fantasiateemaista pöytäroolipeliä pelataan joka keskiviikko klo 15–17. Mukaan voi liittyä millä kerralla tahansa. Peliin voivat osallistua kaikki 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Jokaisen kerran alussa on opastus. Aikaisempaa kokemusta roolipeleistä ei vaadita

Koivukylän kirjastossa järjestetään hiihtoloman kunniaksi limapäivät, jolloin kirjaston askartelutilassa voi tehdä itse oman liman.

Koivukylän kirjastossa järjestetään hiihtoloman kunniaksi limapäivät, jolloin kirjaston askartelutilassa voi tehdä itse oman liman.

Vantaa

Koivukylän kirjastossa järjestetään hiihtoloman kunniaksi limapäivät, jolloin kirjaston askartelutilassa voi tehdä itse oman liman. Kaiken tarvittavan liman tekemiseen saa kirjastolta. Limaiset tunnelmat valtaavat kirjaston maanantaina, jolloin limaa tehdään kotoisasti perunajauholla ja vedellä sekä tiistaina, jolloin kokeillaan kemiallista taikaa.

Hiihtolomaviikolla Lumon kirjastossa on joka päivä ohjelmaa! Keskiviikkona ja perjantaina yläkouluikäiset voivat osallistua Agar.io -turnauksen yläkoululaisille. Palkintona on kaksi leffalippua. Peliklubi puolestaan kokoontuu torstai-iltana 22. helmikuuta. Teemana on koodaus. Peliklubiin ei tarvitse ilmoittautua, voit tulla piipahtamaan tai pelailla vaikka kaksikin tuntia. 

Tikkurilan kirjastossa on tarjolla Micro:bit -paja, Pelipakki sekä Soturikissat-tapahtuma. Paja on suunnattu aivan vasta-alkajille, joten aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista ei tarvitse olla. Micro:bit ohjelmointi tapahtuu tietokoneella selaimen kautta.

Pelipakki pyörii Tikkurilan kirjaston Pelihuoneessa joka perjantai kello 13.15 alkaen. Voit haastaa kaverisi tai Pelipakin vetäjän tiukkaan mittelöön Playstation 3 tai Playstation 4 -konsolilla. Peliruutuna loistaa valtava HDMI-videotykkinäyttö. 

Soturikissat-tapahtumaan ovat tervetulleita sekä fanit että ne, jotka haluavat tutustua kirjasarjaan. Tapahtumaan voi tulla koko ajaksi tai vain osaksi aikaa. Tapahtuma on maksuton, mutta siihen kannattaa ilmoittautua etukäteen.

Lukukoirat odottavat lukijoita

Lukukoira on tavattavissa useissa Vantaan kirjastoissa. Lukukoiralle voi lukea kirjaa ihan omaan tahtiin rauhallisessa paikassa. Koira on hyvä kuuntelija. Yksi lukuhetki kestää vartin.

Typy päivystää Hakunilassa tiistaina 20. päivä kello 15-17. Lassi puolestaan odottaa lukuhetkiä Länsimäen kirjastossa keskiviikkona 21. päivä klo 15-16. Myös Lumon kirjaston lukukoira Sagan päivystyspäivä on keskiviikko kello 17-18.

Tikkurilassa lukukoiria on neljä ja ne päivystävät vuorollaan aina keskiviikkoisin 16-17.30.

Helsinki

Kirjastot ympäri Helsinkiä tarjoavat syyslomalla satutuokioita ja -tunteja, työpajoja sekä teemailtapäiviä. Lukukoirat saapuvat paikalle ja lautapelitkin otetaan esille useammassa kirjastossa:

Kontulan kirjastossa pidetään muun muassa naamio- ja askartelupajat. Siellä pääsee testaamaan myös VR-laseilla pelaamista.

Herttoniemen, Laajasalon ja Roihuvuoren kirjastoissa järjestetään talvilomaviikon maanantaina rentoa ja helppoa paperiaskartelua kaikenikäisille.

Kirjasto kympin kaupunkiverstas järjestää 3D -työpajan koululaisille. Pajassa pääsee myös tekemään kangaspainatuksia ja tarroja vinyylileikkurilla ja rintanappeja sekä magneetteja rintanappikoneella.

Työpaja on suunnattu alakoululaisille. Lapset voi jättää Kaupunkiverstaalle ilman vanhemman valvontaa työpajan keston ajaksi. Työpaja on maksuton. Mukaan voi ottaa oman t-paidan tai muun tekstiilin kangaspainantaa varten.

Suutarilan kirjasto muuttuu Tylypahkaksi talviloman ajaksi. Ohjelmassa mm. velhomaista askartelua, maaginen tietovisa sekä muuta puuhaa.

Itäkeskuksen kirjaston nuortenosastolla puolestaan pääsee kokeilemaan virtuaalilaseja.

Lukukoirat ovat tavattavissa useissa kirjastoissa. Lukukoiralle voi lukea kirjaa omaan tahtiin rauhallisessa paikassa. Koira on hyvä kuuntelija.

Lukukoirat ovat tavattavissa useissa kirjastoissa. Lukukoiralle voi lukea kirjaa omaan tahtiin rauhallisessa paikassa. Koira on hyvä kuuntelija.

Lumiliikuntaa pitkin pääkaupunkiseutua

Vantaa, Helsinki ja Espoo ovat kehittäneet yhteistyössä pääkaupunkiseudun ulkoilijoiden kanssa uuden palvelun, ulkoliikuntakartan. Palvelun tavoitteena on tarjota ajankohtaista tietoa hiihto- ja luistelumahdollisuuksista eri puolilla pääkaupunkiseutua. Ajantasaiset latujen kunnossapitotiedot päivitetään jatkossa tälle ulkoliikuntakartalle.

Mitä muuta mukavaa hiihtolomalla tapahtuu?

Nuorten hiihtolomatapahtuma Reaktori jälleen keskiviikosta perantaihin Messukeskuksessa. Yli 13-vuotiaille nuorille suunnatussa tapahtumassa tarjolla lukematon määrä touhua, puuhaa, pelejä ja aktiviteetteja. Lisäksi nuorille mm. Virtual Reality -työpajoja Annantalossa. 

Vantaan kaikki 13:ta nuorisotilaa tarjoavat erikoisohjelmaa hiihtolomaviikolla. Kurkkaa täältä. Espoon tapahtumavinkkejä voit katsoa täältä.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: