null Mitä varaventtiili tarjoaa?

Satu Leisola, 35

Satu Leisola, 35

Mitä varaventtiili tarjoaa?

Satu Leisola, 35

Mikä varaventtiili on?

— Kuulin varaventtiilistä ennen kuin se alkoi syksyllä, ja luin myös ilmoituksia. Varaventtiili on seurakuntalaisten omista ideoista lähtevää toimintaa ilta-aikaan joka toinen keskiviikko. Esille otetaan erilaisia teemoja.

— Viisivuotias lapseni ei ollut nyt mukanani, mutta muulloin olen jättänyt hänet kirkolle järjestettyyn lastenhoitoon. Isommat lapset pärjäävät keskenään kotona.

Mitä tuunasit illan aikana?

— Otin kotoa mukaani nappeja. Ajatuksenani oli, että ehkä joku muukin voisi innostua tekemään nappikoruja.

— Olen kerännyt nappeja kirpputoreilta ja suunnitellut tekeväni niistä jotakin, mutta en ole juuri ehtinyt muilta hommilta. Teen kyllä muuten paljon käsitöitä.

Pisteillä 1–5, paljonko annat illalle?

— Annan 5 pistettä kivalle, epämuodolliselle tunnelmalle. Messu on hyvä osa iltaa.


Eea Haaranen, 43

Mikä varaventtiili on?

— Olen ollut varaventtiilissä mukana alusta eli viime syksystä lähtien. Iltojen aiheet ovat ihmislähtöisiä, keskustelua ja erilaisia tekemisiä vuorotellen. En ollut ideoimassa tämän illan aihetta, mutta monia muita kylläkin. Olen myös vetänyt rentoutumisaiheisen illan.

— Varaventtiili on aikuisten olohuone, jossa juodaan teetä ja jutellaan. Se on ennen kaikkea hengellinen tapahtuma, ei pelkkä tuunauskerho. Varaventtiili rakentuu messun ympärille. Iltamessu sopii hyvin aikatauluihini.

Mitä tuunasit illan aikana?

— Ompelin valmiiksi virkattuja koristeita hattuun, meikkipussiin ja villapuserooni. Koristeet tekevät vaatteista kauniimman ja persoonallisemman näköisiä.

Pisteillä 1–5, paljonko annat illalle?

— Annan 5 pistettä. Ylitin itseni. Tein sellaista, mitä en yleensä tee.


 Maiju Tykkyläinen, 38

Mikä varaventtiili on?

— Varaventtiili on aikuisten kerho tai ajanviettopaikka kirkolla. Tavoitteena on yhteisö, jossa monenlaisten ihmisten on hyvä olla yhdessä. Tarkoituksena on saada voimia arkeen ja ideana vallata käyttöön kirkon nurkkia. Kaiken ei tarvitse tapahtua ammattilaisvoimin.

— Toimintaa on mietitty seurakunnan aikuistyön tukiryhmässä, johon kuulun. Keskiviikkoillan messua oli vietetty jo aiemmin. Sen jälkeen alkavassa varaventtiilissä voidaan ottaa käyttöön ihmisten vahvuudet. Esimerkiksi minä pidän tanssimisesta, ja olen vetänyt kaksi tanssi-iltaa.

Mitä tuunasit illan aikana?

— Alun perin suunnittelin ompelevani päällisen sohvatyynyyn, kun kotona en saa sellaista aikaan. Jäi tekemättä. Aika meni muuhun.

Pisteillä 1–5, paljonko annat illalle?

— Annan 5 pistettä kivalle tekemisen meiningille.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.