null Miten kappelia rakennetaan?

Miten kappelia rakennetaan?

Kirkonkylän ruotsinkielisen koulun eskarilaiset ja ekaluokkalaiset kävivät tutustumassa Pyhän Laurin kappelin rakennustyömaahan ma 18.5.

Linda Härkönen, 8

Millainen on koulupäiväsi tänään?

— Koulu alkoi kello puoli yhdeksältä. Ensin oli pieni oikeinkirjoituskoe. Sitten kello kymmeneltä mentiin katsomaan kappelin rakennustyömaata. Vielä on matematiikkaa, mutta sitten ei enää muuta.

Mitä rakennustyömaalla tapahtui?

— Täti, joka on insinööri, kertoi suunnittelukilpailusta. Hän näytti pienoismallista, että kappeliin tulee iso, keskikokoinen ja pieni talo. Rakennustyömaalla oli iso kuoppa. Siellä oli töissä paljon ihmisiä. Kaivinkone siirteli maata. Nosturi nosti korissa paljon tavaraa. Työmiehet rakensivat seinää.

Pisteillä 1–5, paljonko annat rakennustyömaalla käynnille?

— Annan vaikka 4 pistettä. Mukavinta oli katsoa, mitä työmiehet tekivät ja mitä tapahtui.

Tommi Kokko, 7

Millainen on koulupäiväsi tänään?

— Ensin kirjoitettiin kirjoituskoe, ja sitten mentiin rakennustyömaalle. Siellä sai tehdä kysymyksiä, ja minä tein muutamia. Sitten lähdettiin takaisin koululle. En ihan tarkalleen tiedä, mitä syömisen jälkeen tapahtuu.

Mitä rakennustyömaalla tapahtui?

— Työmaalla näkyi kaivinkone, betonilaattoja, paljon puutavaraa ja työmiehiä. Minua kiinnosti tietää, miten rakennustyötä tehdään. Kyselin yhdeltä työmieheltä, miten syvä kuoppa on ja miksi, kuinka paljon puuta tarvitaan ja miten hyvin naulat on tehty. Vastauksiksi tuli aika paljon faktaa.

Pisteillä 1–5, paljonko annat rakennustyömaalla käynnille?

— Annan 5 pistettä. Käynti oli kiva. Mielenkiintoisinta oli katsoa, mistä kaivinkone ottaa soraa ja minne se laittaa sitä.

Maija-Liisa Sahlbom, 59

Mistä tuli idea kutsua koululaisia?

— Seurakuntapuutarhuri Leena Vainio ehdotti asiaa, sillä rakennustyömaa näkyy ja tuntuu kirkonkylällä. Liikenne on katkaistu Pappilankujalta, ja räjäytysäänet ovat kantautuneet koululle.

— Otin yhteyttä johtajaopettaja Ann-Britt Sandbackaan, ja sovimme, että koulun 76 oppilasta tutustuu rakennustyömaahan neljässä ryhmässä.

Mitä rakennustyömaalla tapahtui?

— Pysähdyimme katsomaan kappelin ja koko kirkonkylän pienoismallia. Rakennustyötä katselimme montun reunalta.

Pisteillä 1–5, paljonko annat rakennustyömaalla käynnille?

— Annan 5 pistettä. Lapset näyttävät katsovan mielellään ja vaikka kuinka pitkään työmaan touhua, kunhan kukaan ei häiritse. Uusi käynti on paikallaan viimeistään sitten, kun kappeli on valmis.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.