null Miten Suvivirsi soi Kuusijärvellä?

Janne Näreranta, 34

Janne Näreranta, 34

Miten Suvivirsi soi Kuusijärvellä?

Luomakunnan ja suvivirren sunnuntain jumalanpalvelus pidettiin 29.5. Kuusijärvellä


Janne Näreranta, 34

Oletko ennen ollut ulkoilmajumalanpalveluksessa?

— Olen ollut ulkoilmajumalanpalveluksessa muun muassa herättäjäjuhlilla. Kun on pieniä lapsia, tämä on hyvä ratkaisu. Lasten äänet eivät häiritse vaan mahtuvat luontoon. Mukanani oli puolitoistavuotias esikoispoikani. Naapurit houkuttelivat meidät tänne.

Millaista oli?

— Jumalanpalvelus tuntui sopivan mittaiselta, ja se oli tuotu ulos ilman suurempia kommervenkkeja. 45 minuuttia oli sopiva pituus. Virret olivat tuttuja, ja niitä oli helppo laulaa lauluryhmän mukana. Tekniikkaa oli riittävästi, puhe kuului.

Pisteillä 1–5, miten sujui?

— Annan 5–. Ekstrakivaa olisi ollut, jos olisi voinut ostaa jäätelöä tullessa ja jos lopussa olisi ollut soppatykki. Kuumana kesäpäivänä voisi olla tarjolla vettä ja mehua, ja miksei kuppi kahvia.


Suvi Mähönen, 31

Oletko ennen ollut ulkoilmajumalanpalveluksessa?

— En ole ollut. Enkä olisi huomannut tulla nytkään ilman siskoani, joka laulaa Rekolan seurakunnan Ilonpilarit-kuorossa. Meillä oli oikein perhetreffit. Mukana olivat sisareni, äitini sekä lapseni, kohta vuoden ikäinen Aurora ja kolmivuotias Isabella. Tulimme Vanhasta Koivukylästä eväiden kanssa.

Millaista oli?

— Aiheena oli luonto, luomakunta ja luonnonvarat kaikkien yhteisenä resurssina. Se, että aiheesta puhuttiin luonnon keskellä, konkretisoi ja avasi asiaa hienosti.

Pisteillä 1–5, miten sujui?

— Annan 4 pistettä. Ympäristö oli hyvä lapsille. Ajankohta oli ehkä liian aikaisin keväällä. Järvi on vielä kylmä, ja niin oli tuulikin. Syönnin jälkeen menemme silti lasten kanssa vielä leikkipuistoon.


Vesa Häkkinen, 50

Oletko ennen pitänyt jumalanpalveluksia ulkoilmassa?

— Maaseudulla olen pitänyt keväällä esimerkiksi pellonsiunaustilaisuuksia. Olen myös pitänyt jumalanpalveluksia perinteisessä paikassa keskellä metsää.

Kuinka keksitte pitää jumalanpalveluksen Kuusijärvellä?

— En tiedä, kummalta kirkkoherralta ajatus tuli. Kuusijärvi yhdistää seurakuntia: eteläranta on Hakunilaa ja pohjoisranta Rekolaa. Kun Vantaalla vietettiin tänään luomakunnan sunnuntaita, oli luontevaa kiittää Jumalaa luomisesta luonnon keskellä.

Pisteillä 1–5, miten sujui?

— Annan 5 pistettä seurakuntien yhteistyölle ja sille, että väkeä tuli. Olisi kornia kiittää Jumalaa luomisesta ja pudottaa pisteitä kylmän sään takia. Ihmisen pienuus näkyy siinä, miten olemme luonnon ja sään armoilla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.