null Muita uutisia

Muita uutisia

  • Länsimäen kirkon Olohuoneen avajaisia vietettiin maanantaina 12.1. Paikalla oli kymmeniä alueen asukkaita, joiden kohtauspaikaksi Olohuone on suunniteltu. Olohuone on avoinna joka arkipäivä kello 11–14. Siellä voi ostaa kupin kahvia, tavata muita, lukea päivän lehden tai surffata netissä. Maanantaisin kello 11–12 on tarjolla maksuton aamiainen. Toiminnassa on mukana kymmenkunta vapaaehtoista ja kaksi emäntää. Olohuone sijaitsee kirkon toisessa kerroksessa.
  • Kirkon Ulkomaanavun tukema klinikka Gazan Al Shujaiassa tuhoutui Israelin ohjusiskussa. Ennen iskua Israel ampui varoitusohjuksen lähistölle, minkä seurauksena asukkaat pakenivat alueelta. Toinen ohjus osui klinikkaan tuhoten sotatoimien vuoksi suljettuna olleen rakennuksen ja sen välineistön täysin. Kirkon Ulkomaanapu on tukenut klinikkaa vuosia. Perusterveydenhuoltoon keskittyneen klinikan palvelut on erityisesti suunnattu naisille ja lapsille.
  • Jouluradiota kuunneltiin netin kautta 481 000 kertaa. Kasvua oli edellisvuoteen verrattuna yli 200 000 kuuntelukerran verran. Keskimääräinen kuunteluaika vaihteli 1,5 tunnista kahteen tuntiin. Jouluradion jälkeen netissä on voinut kuunnella pääkaupunkiseudun seurakuntien sähköisen viestinnän toimituksen Toivontuottajien kolmea uutta nettiradiota. Uudet radiokanavat löytyvät osoitteista www.radiotoivo.fi, www.radiohigherground.fi ja www.radiolux.fi.
  • Vuoden 2008 Kirkon tiedonvälityspalkinnon sai lastenpsykiatrian erikoislääkäri, kirjailija Jari Sinkkonen. Palkinnon luovutti arkkipiispa Jukka Paarma. Sinkkosta kiitettiin siitä, että hän on osoittanut, miten viihteellisyydestä ja kaupallisuudesta syytetyssä valtavirtamediassa on tilaa keskustella yhteiskunnan arvoista, kuten lasten asemasta tietoyhteiskunnassa. Sinkkonen on tuonut esille poikien mieheksi kasvamisen haasteita ja johdonmukaisesti tukenut vanhemmuutta. Lisäksi Sinkkonen on osallistunut kriisikeskusteluun perhetragedioiden ja koulusurmien yhteydessä. Tiedonvälityspalkinto on suuruudeltaan 5000 euroa.
  • Vantaalainen urheiluseura Icehearts on valittu vuoden urheilukulttuuriteoksi. Seura palkittiin Suomen Urheilugaalassa. Icehearts tarjoaa syrjäytymisvaarassa oleville lapsille ja nuorille tukea kouluun ja vapaa-aikaan. Toiminnassa on mukana noin seitsemänkymmentä lasta ja nuorta. Icehearts-joukkueen perusti Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan nyt eläkkeellä oleva kirkkoherra Ilkka Turkka.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.