null Muuttuva maailma

Muuttuva maailma

Eräs pariskunta oli usean vuoden ajan turhaan yrittänyt saada omaa lasta. Heille esiteltiin nelivuotias tyttö, kotiselvitystä tehtiin ja aviopari katsottiin soveltuvaksi vaalimaan tätä pientä ihmistainta. Vähän ennen lopullista ratkaisua biologinen äiti ilmestyi näyttämölle. Kohta tytön syntymän jälkeen nainen oli jättänyt hänet lastenkotiin ja jatkoi päihteitten ryydittämää elämää.

Nyt nainen oli saanut tietoonsa, että lapsi koetetaan riistää häneltä. Tietysti hän nousi puolustamaan oikeuksiaan, vaikka tähän asti hän ei ollut piitannut jälkeläisestään hitustakaan. Koitti stressaava epävarmuuden aika, kun pelättiin tytön luovuttamista lihalliselle äidille, joka oli jo ehtinyt synnyttää eri miehille uusiakin vauvoja. Onneksi tällä kertaa ei antauduttu äitimyytin palvomiseen, vaan lapsi adoptoitiin uuteen kotiinsa ja myöhemmin hän perusti oman perheen.

Synnyttäjä-äiti ei ole aina paras mahdollinen lapsenhoitaja. Avioerotapauksissa voivat sekä isä että lapsi tuntea suurta pelkoa väkivaltaista äitiä kohtaan, mutta tapaamisoikeus vain myönnetään, koska toimien pitää olla oikeudenmukaisia. Vaiston varoitukset eivät riitä, kun vastassa on byrokratia, lapsen ”etua” ajava laki ja horjumaton usko äidinrakkauteen.

Homopareja karsastetaan. Raamatun lakiin vedoten heille ei tohdita suoda kirkollista vihkimistä eikä adoptiolapsen hoivaamista. Lapsi kuulemma tarvitsee ehdottomasti miesisän. Entä sotalesket? Kelpasiko heidän kotinsa nuorten kasvupaikaksi? Entä tuhannet yksinhuoltajaäidit, joiden miehet ovat hipsineet tiehensä eivätkä välitä edes elatusmaksuja hoitaa?

Tuntuu myös aika oudolta, kun joku julkisesti toitottaa, että yhtä hyvin voitaisiin sallia lampaaseen sekaantuminen kuin homosuhde. Eläinkuntaan kuuluviksiko homot lasketaan? Neekeriorjuuden aikaan uskottiin, ettei musta voi oppia lukemaan, koska hän on alhaisemmalla tasolla kuin valkoiset. Juutalaisia, joita natsit nimittivät ”sikakoiriksi”, slaaveja, homoseksuaaleja ja toisinajattelijoita ei pidetty inhimillisinä olentoina, joten viime sotien ”inhimilliset” tyypit katsoivat oikeudekseen teurastaa heitä niin lännessä kuin idässä.

Sen ymmärtää, jos Raamattu ei suvainnut homoja, koska ihmiskunta oli alkuaikoinaan sukupuuton partaalla. Piti lisääntyä ja täyttää maa, ja miten se olisi ollut mahdollista samaa sukupuolta olevan kanssa?

Nykyään liikakansoitus uhkaa maapalloa, joten kirjoitettakoon ihmiskunnalle uusi kehotus: ”Älkää kaikki lisääntykö ja täyttäkö maata. Eläkää jotkut vaikkapa homosuhteessa ja ottakaa hellään perheeseenne joku heteroitten kaltoin kohtelema lapsukainen, Jeesuksen pieni karitsa.” Aina ei ehkä voida seurata Raamatun sääntöjä, mutta pyritään edes täyttämään Kristuksen rakkauden lakia: ”Joka ottaa luokseen yhden näistä pienimmistä, ottaa luoksensa minut.”

Ritva-Liisa Harjumaa
kielten opettaja, Rovaniemi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.