Naima Mohamudin elokuva Fatima voitti Kirkon Mediasäätiön palkinnon

Naima Mohamudin elokuva Fatima voitti Kirkon Mediasäätiön palkinnon

Kirkon Mediasäätiö myönsi vuoden 2014 Katso minuun… -palkinnon Naima Mohamudille elokuvastaan ”Fatima”. Palkinto jaettiin Oulun kansainvälisillä lasten- ja nuorten elokuvien festivaaleilla lauantaina 22.11.
- Mohamudin elokuva lähestyy monia lapsia henkilökohtaisesti koskettavaa vanhempien avioeroa tai sen uhkaa aidosti, lapsen näkökulmasta. Se vie katsojan samaistumaan liian harvoin käsiteltyyn lapsen kokemukseen. Elokuva johdattaa nuoren päähenkilön tuntemaan epävarmuuteen, jopa masennukseen, mutta osoittaa myös millainen voima ystävyydellä on, kuvailee palkinnon saajan valinnut elokuvaohjaaja, taiteen tohtori Timo Korhonen perusteluissaan.
- Elokuvan moniulotteinen moraali nostaa esiin klassisen kysymyksen siitä, onko oikeutettua tehdä väärin saavuttaakseen suurempaa hyvää. Elokuva myös vastaa asettamaansa kysymykseen osoittaen sovinnon ja anteeksiannon parantavan vaikutuksen, hän lisää.
- Elokuvan erityisenä ansiona on, että se ei tee päähenkilöiden erilaisista kulttuuritaustoista teemaa, vaan näyttää monikulttuurisuuden luontevana ja luonnollisena perheiden arjen rikkautena. Lyhyessä muodossaan elokuva kertoo suuren tarinan, Korhonen toteaa.
Palkinto jaettiin kuudennen kerran
Katso minuun… -palkinnolla tuetaan kotimaista lasten ja nuorten elokuvaa. Palkinnon tarkoitus on kannustaa elokuvantekijöitä kristillisen arvomaailman ja vastuun pohdintaan. Palkinto myönnetään elokuvan ohjaajalle, ja se on arvoltaan 1 500 euroa. Tämän vuotinen palkinto on järjestyksessä kuudes.
Kirkon mediasäätiö perustettiin vuonna 2005. Se pyrkii edistämään uskontoa ja elämäkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.

Jaa tämä artikkeli: