Naisten Pankki haastaa kävelemään ammatteja

Naisten Pankki haastaa kävelemään ammatteja

Naisten Pankki järjestää tänä vuonna viidettä kertaa kaikille avoimen Kävele Naiselle Ammatti
-tapahtuman, jonka valtakunnallisena tavoitteena on kerätä kehitysmaiden naisille 2 100 Ammattia. Sunnuntaina 14.9. toteutettavassa hyvän mielen tapahtumassa kävellään erimittaisia reittejä. Mukaan voi tulla joko yksin, perheen kanssa tai ryhmässä ja haastaa myös kaverit mukaan.
Tapahtuman tuotoilla tuetaan kehitysmaiden naisten koulutusta, toimeentuloa ja yrittäjyyttä. Tapahtuman yhteydessä voi lahjoittaa esimerkiksi 30 euron arvoisen ammatin, jolla yksi nainen pääsee kestävän toimeentulon alkuun tai 50 euron arvoisen yrittäjyyskoulutuksen, jonka avulla yksi nainen saa eväät menestyvän liiketoiminnan harjoittamiseen.
Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Reetta Meriläinen on yksi vapaaehtoisyhteisön yli 3000 aktiivisesta jäsenestä. Hän toteaa seitsenvuotiaan järjestön todistaneen toiminnallaan, miten paljon innostus ja halu auttaa saavat aikaan.
- Sunnuntaina kävellään ja kerätään rahaa naisten ammattikoulutukseen. Kävely on tunnetusti terveellistä ja tekee hyvää. Nyt se tekee hyvää niin kävelijöiden sydämelle kuin kehitysmaiden naisten elämälle, Meriläinen toteaa.
- Pienistä puroista kasvaa suuri virta. Naisten Pankki on jo kerännyt kehitysmaiden naisille lähes seitsemän miljoonaa euroa toimintansa aikana.
Tapahtuman tsempparina toimii tällä kertaa kirjailija Anja Snellman, joka on jo pitkään tukenut Naisten Pankin toimintaa.
Kävelytapahatuma järjestetään 26 paikkakunnalla, muun muassa Helsingissä ja Espoossa.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: http://www.naistenpankki.fi/kavely

Jaa tämä artikkeli: