null Nauti elämästä ‑kisa

Nauti elämästä ‑kisa

"Jumalaa tuskin on olemassa. Lakkaa siis murehtimasta ja nauti elämästä" julistivat jokin aika sitten Suomen Vapaa-ajattelijoiden liitto ja Humanistiliitto. Ne levittivät sloganiaan esimerkiksi paidoissa ja suunnittelivat kampanjan laajentamista bussien mainostarroihin.

Odotettavissa oli — mitäpä muuta kuin — vastakampanja. Asianhan voi nimittäin nähdä juuri päinvastoin: koska Jumala on, me ihmispolot voimme ottaa rennommin.

Ensimmäiseksi vastarintaan ryhdyttiin verkossa. Facebookin "Jumalaa tuskin on olemassa" -ryhmä sai vastaparikseen ryhmän nimeltä "Jumala on olemassa, lakkaa siis murehtimasta ja nauti elämästä", joka on tähän mennessä kerännyt noin 3700 jäsentä.

Sitten ryhmäläiset alkoivat miettiä, josko tämäkin kampanja voisi ulottua myös vaatevalintoihin. Ryhdyttiin tuumasta toimeen, ja nyt mielipiteensä voi ilmaista vaikkapa verkkokauppa Spreadshirtista tilattavalla hupparilla, lippiksellä, t-paidalla, spagettiolkaintopilla, essulla ja kauppakassilla. Tuotteita löytyy osoitteesta http://jumala-on-olemassa.spreadshirt.net.

Osaksi vastakampanjaa on otettu lapset. Vauvoille on bodeja ja ruokalappuja, isommille lapsille paitoja. "Jumala on olemassa, lakkaa siis murehtimasta ja nauti elämästä" -ruokalappu kaulassa hedelmäsosetta suuhun pistelevälle taaperolle moiset muistutukset tuskin ovat tarpeen, mutta syömisharjoitusten jälkiä jynssäävälle isälle tai äidille muistutus saattaa olla hyvinkin aiheellinen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.