null Näytä kantasi äänestämällä

Näytä kantasi äänestämällä

Viime tiistaina televisiossa lähetetty homokeskustelu on antanut suurelle joukolle ihmisiä aiheen äänestää jaloillaan, eli erota kirkosta. Ymmärrän hyvin tämän reaktion, sillä niin tuskaista oli kirkkoon syvästi sitoutuneelle papillekin ohjelman seuraaminen. Olen pahoillani monista homoseksuaalien ihmisarvoa loukkaavista puheenvuoroista, joita ohjelmassa esitettiin.

Kaikki tietänevät sen, että pääkaupunkiseudun seurakuntalaisista ja kirkon työntekijöistä suuri osa olisi piispainkokouksemme linjauksen mukaan valmis iloiten mahdollistamaan kirkossa järjestettävän rukoushetken parisuhteen rekisteröinnin tapahduttua.

Itsestään selvää on, että hetero- ja homoseksuaalisesti suuntautuneilla ihmisillä on samat perusoikeudet olla ja toimia seurakuntalaisina sekä seurakunnan työntekijöinä. Tätäkään ei ole tuotu riittävästi esille. Keskustelussa päähuomion ovat saaneet homoseksuaalisuuteen jyrkän kriittisesti suhtautuvien kristittyjen mielipiteet. Liian monet ovat kuvitelleet heidän edustavan kirkon kantaa ja siksi eronneet kirkosta.

Marraskuussa järjestetään kirkossamme seurakuntavaalit. Valituiksi tulevat luottamushenkilöt muovaavat omissa seurakunnissaan ja seurakuntayhtymissään kannanotoillaan kuvaa kirkostamme. Uudet luottamushenkilöt valitsevat uudet maallikkojäsenet hiippakuntavaltuustoon ja kirkolliskokoukseen. Viime kädessä kirkolliskokous määrittelee kirkkomme kannan nyt kuumana käytävässä ja moniäänisessä homokeskustelussa. Tulevat vaalit ovat siksikin hyvin tärkeät.

Toivon siis, että äänestäjät Vantaalla käyvät ilmaisemassa vaaleissa oman mielipiteensä. Viikkoa ennen ennakkoäänestystä, maanantaina 25.10., avautuu vaalikone. Siellä voi tutustua ehdokkaiden edustamiin näkemyksiin. Yhtenä kysymyksenä vaalikoneessa on suhtautuminen parisuhteen siunaamiseen. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa kirkon linjaan äänestäen ihan oikeasti, ei vain jaloillaan.

Kari Pekka Kinnunen
Korson kirkkoherra

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.