null Neulo oma Jeesus

Lanka-Jeesus.

Lanka-Jeesus.

Neulo oma Jeesus

Osaatko neuloa oikeaa ja nurjaa? Onnistuuko silmukoiden lisääminen ja kaventaminen? Jos vastasit myöntävästi, pystyt neulomaan kokonaisen seimiasetelman hahmot. Näin lupaa Fiona Goble kirjassaan Jouluseimi — Neulo itse joulun tarina (Kirjapaja 2011).

Koko asetelmaa ei tarvitse saada tänä jouluna valmiiksi. Kirjan tekijä vinkkaa, että sen voi tehdä vaiheittain. Tänä vuonna voi neuloa Marian, Joosefin, Jeesus-lapsen ja pari eläintä. Ensi vuonna joukkoon voi lisätä paimenet tai tietäjät.

Ollaan kuitenkin realisteja ja asetetaan tavoitteeksi yksi ennen aattoa valmiiksi saatu hahmo. Aloitetaan neulomalla joulun kiistaton päähenkilö, Jeesus-lapsi. Suunnilleen tulitikkurasian kokoiseen hahmoon tarvitaan lankoja vain vähän, joten materiaalit saattavat hyvinkin löytyä kotoa tähteeksi jääneistä lankakeristä.

Meditatiivinen neulomishetki sohvannurkassa on oiva tapa laskeutua joulurauhaan. Stressi ja kiire unohtuvat, kun keskittyy vain puikoilla oleviin silmukoihin.

Koska kaikenlainen käsillä näprääminen on nyt muotia, projektiin ryhtyvä saa tuttujen parissa takuuvarmasti kaupan päälle trendikkään kotoilijan maineen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.