null Neurotieteilijän näkökulma

Kuoleman jälkeen?

Kuoleman jälkeen?

Neurotieteilijän näkökulma

Joskus on ohimennen käväissyt mielessä, että mitä minulle tapahtuu sitten, kun olen kuollut, vai tapahtuuko mitään. En ole yksin mietteineni. Amerikkalainen neurotieteilijä David Eagleman on antautunut pohtimaan asiaa kirjan verran. Tarinoita tuonpuoleisista (Avain 2011) antaa 40 erilaista, mutta lopullista vastausta.

Minua miellyttää esimerkiksi mahdollisuus saada uusintoja tästä tämänpuoleisesta elämästä. Viis siitä, että elämä toistuu takaperin tai niin, että kaikki samankaltaiset tapahtumat on lätkäisty peräkkäin. Minun lisäkseni taivaassa voisi olla ehkä myös niitä ihmisiä, jotka jo vanhastaan muistan. Ikävää kyllä on se, että tuonpuoleiseen siirtyvät myös käytöstä poistetut tietokoneet, nolot kännykät ja kulahtaneet t-paidat.

Jumala olisi kiva nähdä kasvoista kasvoihin. Tosin Eaglemanin mukaan voi olla niinkin, että kasvoja ei ole lainkaan tai niitä on useammat.

Eagleman ratkaisee myös ongelman, jota teologit ovat vuosisatoja pyöritelleet. 1200-luvulla elänyt Tuomas Akvinolainen päätyi pohdinnoissaan siihen, että ylösnousemuksessa kaikki ovat täydellisen ikäisiä — eli vähän päälle parikymppisiä. Eagleman on sitä mieltä, että jos kaikki saisivat elää tuonpuoleisessa nuorina aikuisina, siellä vain jahdattaisiin seksiä. Eikä mikään muukaan ikä ole hänen mielestään hyvä, niinpä Jumala on keksinyt, että taivaassa jokainen jakautuu useaksi eri-ikäiseksi minäkseen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.