Nuorten vaalityö palkittiin Tuomarilassa
Vaali-ilta Olarin Kulmassa. Anneli Virolainen (vas.) seuraa Heikki Palosaaren ja Panu Janhusen biljardimatsia. Kaikki kolme olivat vaaliehdokkaita Olarissa.

Vaali-ilta Olarin Kulmassa. Anneli Virolainen (vas.) seuraa Heikki Palosaaren ja Panu Janhusen biljardimatsia. Kaikki kolme olivat vaaliehdokkaita Olarissa.

Nuorten vaalityö palkittiin Tuomarilassa

”Tahdon viedä ihmisten toiveita eteenpäin”, sanoo Peppiina Purtilo.

Kello 21.38 repeää riemu kattoon. Ääntenlaskennasta soitetaan, että Den gyllene medelvägen -listalta on päässyt kolme ehdokasta seurakuntaneuvostoon: Heidi Paul, Cecilia Alameri sekä Tanja Holm. Olemme Holmin kotona Tuomarilassa.
”Uskomatonta! Ennakoimme, että meistä menee yksi läpi melko varmasti, kahden läpimeno on mahdollista, mutta että kolme – ihan mahtava tulos”, huokaa Tanja Holm.
Ehdokaslistalla oli kaikkiaan yhdeksän ehdokasta. 18–23-vuotiaat nuoret ovat olleet mukana Esbo svenska församlingin nuorten toiminnassa ja ripari-isosina.

Nuoret perustivat vaalilistan tänä syksynä. Vaalityö vaati vinhaa vauhtia, ja sitä riitti. He tekivät sitä etenkin sosiaalisessa mediassa ja perustivat muun muassa vaaliblogin.
”Vaikutamme eri puolilla Espoota ja meillä on tosi laajat verkostot. Kaverit ja kavereiden vanhemmat äänestivät meitä melko varmasti”, kertoo Heidi Paul.
Esse piipahti vaali-iltana myös Olarin seurakunnan nuorten tilassa, jossa oli koolla ehdokkaita lähes kaikilta listoilta.

Vaalituloksia odotellessaan ehdokkaat rupattelivat keskenään ja seurasivat isoa Twitter-seinää, johon singahti tietoa ääntenlaskun etenemisestä.
Olarin nuoret aikuiset -ehdokaslistan Kira Järves kertoo, että myös heidän listansa taustayhteisö on oma seurakunta. Kaikki neljä ehdokasta ovat olleet mukana sen toiminnassa. Vaali-illan edetessä valkenee, että Kira Järves ja Panu Janhunen ovat päässeet läpi.

Hattutempun teki myös Espoonlahden Partiolaiset ja nuori seurakunta -lista.
Nuorten ehdokkaiden äänikuningatar oli partiolaisten ehdokas Peppiina Purtilo, joka sai Espoonlahden seurakuntaneuvoston vaalissa 226 ääntä.Listalta tuli valituksi myös Martti Suontausta.
Peppiina Purtilo arvioi hyvän vaalituloksen olevan monen asian summa. 18-vuotias abiturientti on asunut Espoonlahden alueella koko ikänsä ja toiminut muun muassa kerhonohjaajana ja partiossa.
”Tunnen paljon ihmisiä ja kerroin heille, että vaalit ovat tulossa ja olen ehdokkaana. Pyysin heitä saattamaan sanaa.”
Luottamustehtävässä Purtilo haluaa kuulla ihmisten toiveita ja tarpeita ja viedä niitä eteenpäin.


Tieto

Jokaisessa Espoon seurakunnassa on nyt nuoria luottamushenkilöitä, lukuun ottamatta Leppävaaran seurakuntaa.

Vuoden 2010 vaaleissa 16-vuotiaat saivat äänestää ensi kertaa.

Kirkko keräsi tietoa 16–17-vuotiaiden äänestysinnosta. Tyttöjen äänestysprosentti oli koko maassa 9,4 prosenttia ja poikien 7,4 prosenttia.

Espoossa 16-17-vuotiaiden äänestysprosentti oli 7,6.

Jaa tämä artikkeli: