null Nyyttejä netissä

Nyyttejä netissä

Kenen silmät? Kenen suu? Muistuttaako vauva äitiä vai isää? Sukulaiset ja ystävät haluaisivat nähdä vastasyntyneen mahdollisimman pian. Aina se ei kuitenkaan onnistu. Ensiapua tilanteeseen antaa syntyneet.fi-sivusto, jonne voi liittää tuoreen kuvan vastasyntyneestä. Sivuston kautta voi kertoa myös, minkä nimen vauva sai.

Sivuston perustaja, tamperelainen Jyri Lehtinen kertoo idean syntyneen, kun hänen Etelä-Ruotsissa asuva siskonsa sai lapsen.

— Olisin halunnut nähdä vauvan mahdollisimman pian, mutta se ei ollut pitkän välimatkan vuoksi mahdollista.

Onneksi ruotsalaisessa synnytyssairaalassa saattoi korvausta vastaan laittaa vastasyntyneen kuvan sairaalan internetsivuille. Kuvan yhteyteen sai liittää vauvan työnimen, painon, pituuden ja lyhyet terveiset.

— Sairaalan nettisivuilta sitten näin, minkä näköinen siskoni vauva oli. Samalla aloin miettiä, että Suomessakin olisi varmasti kysyntää vastaavalle palvelulle, Lehtinen muistelee.

Vuoden 2005 lopussa avattiin syntyneet.fi-sivusto. Tähän mennessä sivustolla on esitelty lähes 6300 kuvaa vastasyntyneistä, kastetuista ja nimijuhliaan viettäneistä vauvoista. Ruotsalaisesta esikuvastaan poiketen suomalainen sivusto on valtakunnallinen ja käyttäjille maksuton.

Syntyneet.fi-sivustolla esiteltävien vauvojen syntymästä tai kasteesta tulisi olla alle puoli vuotta.

— Ideana on, että uutinen syntymästä tai kastetilaisuudesta on tuore. Kuvia säilytetään sivustolla noin vuoden verran.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.