null Odottavien vanhempien vertaistukiryhmä kokoontuu etäyhteydellä Herttoniemessä

Anni Nikkasen mukaan vertaistuki saattaa olla erityisesti tarpeen, jos on ensimmäinen odottaja suvussa tai kaveripiirissä.

Anni Nikkasen mukaan vertaistuki saattaa olla erityisesti tarpeen, jos on ensimmäinen odottaja suvussa tai kaveripiirissä.

Ajankohtaista

Odottavien vanhempien vertaistukiryhmä kokoontuu etäyhteydellä Herttoniemessä

Herttoniemen seurakunnassa aloitti tammikuussa ensimmäistä lastaan odottavien ryhmä Zoom-yhteydellä. Ryhmässä käsitellään odottamiseen liittyviä tuntemuksia. Vastaavia ryhmiä on tulossa lisää.

Mistä idea ryhmään tuli, varhaiskasvatuksen ohjaaja Anni Nikkanen?

– Mietin, mitä ohjelmaa voisi näin koronarajoitusten aikana järjestää seurakuntalaisille etäyhteydellä. Sitten kuulin, että tällainen ryhmä oli toiminut Pitäjänmäen seurakunnassa. Ryhmän vetäjä oli lasta odottaessaan ajatellut, että olisi kiva käydä läpi odotusaikaan liittyviä tunteita ja ajatuksia.

– Meillä ryhmään osallistuu raskauden eri vaiheissa olevia naisia. Ryhmä on tarkoitettu myös tuleville isille, mutta tällä kertaa mukana ei ole miehiä.

Mitä asioita ryhmässä käsitellään?

– Keskustelemme viitenä iltana muun muassa siitä, millaisia voimavaroja ja ohjenuoria ryhmäläisillä on, mitkä asiat heitä jännittävät ja minkälaisia tukiverkkoja heiltä löytyy. Joillekin koronatilanne voi tuoda odottamiseen oman lisänsä, kun tänä aikana joutuu olemaan enemmän yksin, vailla yhteyttä muihin ihmisiin.

– Jos olisi kyse liveryhmästä, mukana voisi olla enemmän omaan odotukseen liittyvää luovaa toimintaa, kuten kirjoittamista, valokuvausta ja piirtämistä. Nyt työskentelemme tarvikkeilla, joita jokaisella on kotona.

Onko tällaiselle ryhmälle tarvetta?

– Vertaistukiryhmä saattaa olla erityisesti tarpeen, jos on ensimmäinen odottaja suvussa tai kaveripiirissä.

– Ryhmä täyttyi nopeasti, eikä tähän valitettavasti voi ottaa enempää jäseniä. Uskon, että jatkamme tämän tyyppistä toimintaa keväällä tai syksyllä. Myös Paavalin seurakunnassa aloittaa ryhmä helmikuussa ja Pitäjänmäen seurakunnassa pääsiäisen jälkeen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.