null Onko nuorisotyö hukassa?

Onko nuorisotyö hukassa?

”Nuorisotilan puute piinaa.” Raitiovaunun sähköisen uutistaulun juttu sunnuntaina 5.2. pani aprikoimaan, varsinkin kun uutisessa viitattiin Vantaan Tikkurilaan. Piina on kuulemma ollut aluillaan 1990-luvulta lähtien. Nyt Tikkurilan keskustaan, Orvokkitielle, suunnitellaan lasten ja nuorten kulttuurikeskusta.

Vuosina 1985–89 vastasin Tikkurilan seurakunnassa sekä nuoriso- että rippikoulutyöstä. 1986 perustettiin nuorisokahvila Jallen Pubi — Katutaso Asematielle Tikkurilan kirkon eteisaulaan. Se oli avoinna perjantai-iltaisin kello 21–24. Turhaan ei puhuttu sosiaalisesta tilauksesta. Parhaimmillaan yhtenä iltana oli jopa 500 kävijää. 1990-luvulle tultaessa, kun kirkon eteisaulan kahvila oli passé, Walkers-nuorisokahvila jatkoi Tiksissä.

Luonnollisesti seurakunta ja kaupunki tekivät 1980-luvulla nuorisotyössä yhteistyötä. Myös Vantaan poliisi suhtautui seurakunnan nuorisokahvilaan myönteisesti.

Onko Tikkurilan nuorisotyö vuonna 2012 hukassa? Vuoden 1985 alussa tapahtuneen seurakuntajaon jälkeen Tikkurilan asukasluku on noussut arviolta yli 10 000 hengellä.

Jalle Sörensen
pastori, Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.