Opitaan hiljaa olemista
Arkiretriitti totuttaa viettämään omaa hiljaista hetkeä päivittäin.

Arkiretriitti totuttaa viettämään omaa hiljaista hetkeä päivittäin.

Opitaan hiljaa olemista

Arkiretriitti totuttaa viettämään omaa hiljaista hetkeä päivittäin.

Mitenkähän elämäni muuttuisi, jos viettäisin hiljaista hetkeä päivittäin? Olisin hiljaisuudessa varttitunnin tai puoli tuntia,

– Nuoruudessani puhuttiin aamuvartiosta. Päivittäistä hiljaista hetkeä Raamatun äärellä pidettiin tärkeänä, kertoo pappi Vappu Olsbo, joka ohjaa arkiretriittiä Rekolan seurakunnassa.

Arkiretriittiin kuuluu puolentoista tunnin ryhmäkokoontuminen kerran viikossa. Siinä annetaan raamatunkohdat viikoksi eteenpäin. Niitä osanottajien on tarkoitus lukea ja mietiskellä omissa hiljaisissa hetkissään päivittäin.

– Tavallisesti puhutaan, vaikkapa raamattupiireihin liittyen, että siellä tutkitaan Raamattua. Usein voisi olla tarpeen antaa Raamatun tutkia meitä. Voisi miettiä, mitä se sanoo minulle ja minusta Jumalan edessä.

Ajatuksiaan ja löytöjään voi halutessaan kirjoittaa myöhemmin muistiin. Yhteisissä kokoontumissa pääsee lyhyesti kertomaan omista kokemuksistaan.

– Ryhmässä jokainen saa puhua yhtä pitkään. Yhden puhuessa toiset eivät saa katkaista hänen puhettaan kysymällä tai kommentoimalla. Toista ei saa myöskään opettaa, ei edes tilaisuuden jälkeen. Myöskään ryhmän ohjaaja ei saa tehdä sitä.

Osallistujilta edellytetään sitoutumista ja luottamuksellisuutta.

– Ei ole tarkoitus, että joku kuulee kokemuksiaan kerrottavan kaupan kassajonossa.Seurakunnissa tapahtuu 28.8.–4.9.


Arkiretriittejä

  • Hakunilan kirkolla (Hakunilantie 48) keskiviikkoisin 3.9.–22.10. klo 17. Ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon p. 09 830 6500.
  • Korson kirkolla (Merikotkantie 4) tiistaisin 2.–30.12. klo 17. Ilmoittautumiset ja lisätietoja risto.auvinen@evl.fi tai p. 050 310 7032.
  • Myyrmäen kirkolla (Uomatie 1) torstaisin 2.–30.10. klo 18. Ilmoittautumiset ja lisätietoja helena.fyhr@evl.fi tai p. 050 380 6500.
  • Rekolan Pyhän Andreaan kirkolla (Kustaantie 22) torstaisin 4.9.–23.10. klo 18. Ilmoittautumiset ja lisätietoja vappu.olsbo@evl.fi tai p. 050 414 5610.

 

Jaa tämä artikkeli: