null Ostarilla kurvataan naimisiin pian drive in -tyyliin

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä vihkiminen onnistuu ilman suurta ennakkosuunnittelua. Kuva: Thinkstock.

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä vihkiminen onnistuu ilman suurta ennakkosuunnittelua. Kuva: Thinkstock.

Ostarilla kurvataan naimisiin pian drive in -tyyliin

Kesäkuun alun pop up -häät tempaavat mukaansa helppoudellaan. Kirkkoherra: tapahtuma antaa myös meille järjestäjille paljon.

Nyt on yksi hyvä syy lisää verrata Kannelmäkeä Las Vegasiin: Kannelmäen seurakunta järjestää jälleen pop up -hääpäivän, jolloin ostarilla sijaitsevassa toimipisteessä vihitään pareja ilman ajanvarausta tai ilmoittautumista - miltei lasvegasilaisen vihkikappelin tyyliin.

Kannelmäen seurakunnan Pop up -häät järjestetään 1.6. 2016, ja vihkipaikkana toimii kauppakeskus Kaaressa sijaitseva seurakunnan tila nimeltä Paikka. Se sisustetaan teemapäivänä kappeliksi, johon voi kurvata vaikka autolla drive in -tapaan. Paikka sijaitsee parkkihallikerroksessa, pesulan ja suutarin välissä.
 

Vuonna 2011 vihityistä pareista kolme kurvasi häihinsä autolla. Kanttori oli vastassa kitara kainalossa ja saattoi soittaa häämusiikkina vaikka Elviksen Love me tenderin."
- Sakari Enrold
 

Paikassa järjestettävä häätempaus on lajissaan nyt kolmas. Aikaisemmin vastaavia tilaisuuksia on järjestetty ostarilla 11.11. 2011. ja 12.12. 2012. Kokemukset tapahtumista ovat olleet rohkaisevia, ja tämänvuotisessa häähumussa on mukana myös kauppakeskus. Kaaren keskusaukiolla on hääaiheista ohjelmaa ja tunnelmasta vastaavat Pakilan musiikkiopiston orkesterit.

"Meillä on mahdollisuus vihkiä myös ostoskeskuksen toisessa kerroksessa tasanteella. Jos pari tätä toivoo, kannattaa meihin olla etukäteen yhteydessä", tiedottaa Kannelmäen seurakunnan kirkkoherra Sakari Enrold.

Enrold on selvästi tohkeissaan tulevasta häätapahtumasta.

"Kun ideoimme työyhteisössämme tätä tapahtumaa, innostuimme siitä valtavasti. Tuleva häiden päivä on onnistunut tapahtumana, vaikka sinne ei tulisi yhtäkään paria, sillä sen ideointi ja toteutus jo itsessään on antanut meille järjestäjille niin paljon."

Mutkattomuus on vedonnut myös pariskuntiin: vuonna 2011 Kannelmäen seurakunnan hääpäivässä pareja vihittiin jopa 24.

Pop up -häissä on on mukana muutama seurakunnan työntekijä. Kun toinen papeista ottaa parin tiedot ja toiveet ylös, vihkii toinen. Todistajat ovat joko hääparin seurueesta tai tarvittaessa seurakunnan henkilökuntaa. Myös live-musiikki tulee seurakunnan puolesta. Kanttori säestää vihkiseremoniaa joko sähköuruilla tai vaikkapa kitaralla.

"Vuonna 2011 vihityistä pareista kolme kurvasi häihinsä autolla. Kanttori oli vastassa kitara kainalossa ja saattoi soittaa häämusiikkina vaikka Elviksen Love me tenderin", Sakari Enrold fiilistelee.

Nopeus on maistraatin juttu

Kannelmäen kirkkoherra painottaa, että Pop up -häiden idea on tarjota naimisiin mieliville vaivattomat häät, mutta ei liukuhihna-siunausta.

"Nopeus ei ole tässä se juttu, vaan helppous. Nopein tapa mennä naimisiin on solmia liitto maistraatissa."

Ostoskeskuksen parkkihallissa edetään vihittävien ehdoilla. Pari saatttaa esimerkiksi lukea omat vihkivalansa niin sanottuun Amerikan malliin.

"Ennen vihkimistä voidaan sopia musiikista ja Raamatun kappaleista. Ja jos vihittävät haluavat sanoa toisilleen jotakin esimerkiksi sormusten vaihdon yhteydessä, se kyllä onnistuu. Usein ne omat sanat toiselle tekevät tilaisuudesta niin herkän, että viimeistään siinä vaiheessa kyynel vierähtää poskelle", Enrold kertoo.

Seurakuntien tulevia häätapahtumia

Vihille 1.6.16 - Pop up -häät Kaari-ostoskeskuksessa Kannelmäessä.

Kallion seurakunnassa järjestetään 1.6. vihkiyö, jossa pääsee kirkontorniin kuvattavaksi.

Oletko vihkikelpoinen? – Tässä tarkistuslista

Sinulla tulee olla:

  • Oma rakas

  • Rippikoulu käytynä

  • Kirkon jäsenyys voimassa

  • Kuulutukset hoidossa ( Eli avioliiton esteiden tutkinta vireille omassa kotiseurakunnassa viimeistään 20.5. Todistus mukaan, kun tulet vihille!)


Rippikoulun voi suorittaa myös räätälöidysti

  • Niin sanotun yksityisrippikoulun ehtii käydä esimerkiksi juuri ennen Kannelmäen seurakunnan Pop up -häitä. Sovi asiasta tarkemmin kirkkoherra Sakari Enroldin kanssa, p. 09 2340 3810, sakari.enrold@evl.fi tai soita oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon.

 

Jaa tämä artikkeli: