null Pääkirjoitus: Kristittyjen vainot eivät ole loppuneet

Pääkirjoitus: Kristittyjen vainot eivät ole loppuneet

Kristityt joutuvat kärsimään ja jopa kuolemaan uskonsa tähden myös tänään.

Ihmisten syrjiminen, vainoaminen tai jopa tappaminen uskonsa tai aatteensa vuoksi ei ole mitään uutta auringon alla. Jo Raamatussa kerrotaan marttyyreista, joiden veri vuoti ja jotka joutuivat antamaan henkensä. Kaikki muistamme kertomukset kristittyjen vainoista ajanlaskumme ensimmäisiltä vuosisadoilta. Valitettavasti tämä ei ole loppunut vieläkään. Kristittyjä vainotaan yhä eri puolilla maailmaa.

Muutama vuosi sitten käynnistynyt arabikevät herätti monissa toivoa myönteisestä demokraattisesta kehityksestä. Ikävä kyllä kaikki ei ole mennyt hyvin, vaan seurauksena on ollut myös synkkiä taisteluita, joista Syyrian sota on karmein esimerkki. Tilaa on tullut muun muassa ääri-islamisteille ja heidän toimeenpanemilleen kristittyjen sortamiselle ja tappamiselle.

 

Tunnemme syvää myötätuntoa yhteisen uskomme vuoksi kärsimään joutuvia sisariamme ja veljiämme kohtaan. Haluamme muistuttaa heidän vaikeuksistaan ja toivomme, että kansainvälinen yhteisö tekee kaikkensa heidän auttamisekseen. Samaan hengenvetoon toteamme, että ihmisen syrjiminen tai vainoaminen minkä tahansa muunkin uskonnon tai aatteen vuoksi on yhtä suuri synti. Myös kristittyjen käsiä on historian saatossa tahriutunut toisin uskovien vereen.
 

'Rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia.' Näin Jeesus Vuorisaarnassa."
 

Suuren virheen teemme, jos tavalla tai toisella haluamme kostaa omien uskonkumppaniemme kokemat vääryydet viattomille toisen uskonnon edustajille. Vihan kylvöstä ja koston kierteestä ei kasva mitään hyvää, ainoastaan katkeria hedelmiä.

 

Helsingin kirkkoherrat tapasivat viime viikolla suuren joukon täällä toimivia imaameja ja muita muslimien uskonnollisia johtajia. Tavoitteena on luoda yhteyksiä sekä edellytyksiä keskinäiselle ymmärtämiselle ja rinnakkain elämiselle. Jo aiemmin eri uskontojen edustajat ovat yhdessä marssineet rauhan puolesta väkivaltaa vastaan.

"Teille on opetettu: 'Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihamiestäsi.' Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia." Näin Jeesus Vuorisaarnassa.

Jaa tämä artikkeli: