null Pääkirjoitus: Mainettaan parempaa

Puheenvuorot

Pääkirjoitus: Mainettaan parempaa

Lähetystyöhön yhdistetään yhä monenlaisia mielikuvia kulttuuri-imperialismista käännytykseen. Ei kannattaisi, sillä lähetystyö on mainettaan parempaa toimintaa. Jos epäilyttää, käy tarkistamassa asia viikonvaihteessa Suomen Lähetysseuran lähetysjuhlilla Helsingissä.

Kirkon olemukseen kuuluu, että sen sanoma ylittää rajoja. Yhteistyökumppanina lähetystyössä ovat paikalliset kirkot. Lähetystyö on sekä sanoja että tekoja. Kummatkin muuttavat ihmisten elämää parempaan suuntaan. Kun halveksittuun vähemmistökansaan kuuluva saa kuulla olevansa Jumalan silmissä arvokas ja muut saavat kuulla, että jokaista on kohdeltava oikeudenmukaisesti, yksilöiden ja yhteisöjen elämä muuttuu.

Sanojen lisäksi tarvitaan myös tekoja. Niitä kirkon kansainvälisessä työssä on ollut alusta asti. Esimerkiksi Namibiassa suomalaisten 1800-luvulla aloittaman työn hedelmät näkyvät kaikkialla maan koululaitoksesta terveydenhuoltoon ja ambokansojen kirjakieleen. Monissa maissa lähetystyö on parantanut naisten, lasten ja vammaisten asemaa. Vantaan Laurin keskiaukeaman jutussa kerrotaan, että pelkästään kirkon suurimman lähetysjärjestön Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöhankkeet tavoittavat vuosittain 1,5 miljoonaa köyhissä olosuhteissa elävää ihmistä.

Lähetysjuhlilla ennakkokohua ovat herättäneet uutiset, että lähetystyöhön siunataan siellä ensi kertaa rekisteröity pari. Lähetysseura on uskollinen työnäylleen, johon sisältyy ihmisoikeuksien puolustaminen ja syrjimättömyys. Kun työhön tarvitaan asiantuntijoita, oleellisia ovat tiedot, taidot ja kutsumus, ei parisuhde.

Kirjoittaja on Vantaan Laurin päätoimittaja.
pauli.juusela@evl.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.