null Päätösten julkisuudesta

Päätösten julkisuudesta

Viime viikon Vantaan Laurissa kaivattiin läpinäkyvyyttä päätöksentekoon. Yleisönosastokirjoittaja on etsinyt tietoa seurakuntaneuvostojen päätöksistä nettisivuilta. Etsijä ei ole löytänyt etsimäänsä.

Kirkkovaltuuston, kirkkoneuvoston ja seurakuntaneuvostojen päätökset ovat julkisia. Kirkollisveroa maksavilla on oikeus tietää, minkälaista seurakuntatyötä rahoilla tehdään ja minkälaisia työntekijöitä valitaan näitä töitä tekemään ja kuinka seurakunta päättää niistä varoista, jotka kirkkovaltuusto sille yhteisestä talousarviosta myöntää.

Yhteisen kirkkoneuvoston ja yhteisen kirkkovaltuuston esityslistat ja pöytäkirjat ovat verkossa kaiken kansan luettavana. Seurakuntaneuvostojen päätöksiä on vain Vantaankosken seurakunnan verkkosivuilla.

Muidenkin seurakuntien internetsivuja ollaan kehittämässä entistä informatiivisemmiksi ja vuorovaikutteisemmiksi. Seurakuntaneuvostojen pöytäkirjojen liittämistä kunkin seurakunnan internetsivuille on tarkoitus käsitellä seuraavassa kirkkoherrojen kokouksessa. Estettä pöytäkirjojen julkaisemiselle netissä ei ole.

Tämä vuosi on seurakuntavaalivuosi. Seurakunnan jäsenet 16 ikävuodesta alkaen voivat äänestää omaa ehdokastaan niin yhteiseen kirkkovaltuustoon kuin seurakuntaneuvostoonkin. Nimimerkki Ymmällään ja ulkona on oikeassa siinä, että netinkin kautta pitäisi päästä tutustumaan seurakuntien päätöksentekoon.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.