null Paavi ilmoitti eroavansa tehtävästään

Kuvalähde: Wikipedia

Kuvalähde: Wikipedia

Paavi ilmoitti eroavansa tehtävästään

Katolisen kirkon päämies paavi Benedictus XVI on ilmoittanut eroavansa paavin virastaan helmikuun lopussa. Paavin virasta ei ole erottu lähes 600 vuoteen.

Edellinen kesken kautensa eronnut paavi on Gregorius XII vuonna 1415.

Paavi kertoo eronsa syyksi sen, että korkean iän takia hänen voimansa eivät enää riitä paavin tehtävien hoitamiseen. Paavi toteaa Vatikaanin kotisivuilla julkaistussa tiedotteessa, että hänen ruumiillinen ja henkinen kuntonsa ovat heikentyneet viime kuukausina siinä määrin, että hän ei enää kykene hoitamaan hänelle uskottua palvelutehtävää.

Paavi eroaa virastaan 28. helmikuuta kello 20, jonka jälkeen kardinaaleista koostuva konklaavi pääsee valitsemaan uutta paavia. Hän kuitenkin kertoo jatkavansa kirkon palvelemista tulevaisuudessakin rukoukselle omistetulla elämällä.

Paavin tiedotteen voi lukea kokonaisuudessaan englanniksi Vatikaanin kotisivuilta:

http://press.catholica.va/news_services/bulletin/news/30470.php?index=30470&lang=en

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Benedictus XVI oli tärkeä kristittyjen ja muslimien vuoropuhelun edistäjä, sanoo paavin hautajaisiin osallistuva teologi Emil Anton

Ajankohtaista

Jumalan rottweileriksi ja panssarikardinaaliksi tituleerattu paavi Benedictus XVI oli todellisuudessa herkkä kuuntelija, sanoo hänestä väitöskirjan kirjoittanut katolilainen tutkija Emil Anton.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.