Päiväkummun seurakuntataloa esitetään purettavaksi

Päiväkummun seurakuntataloa esitetään purettavaksi

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle Päiväkummun seurakuntatalon purkamista. Syynä on rakennuksen huono kunto. Vantaan seurakuntien ja Rekolan seurakunnan taloustilanne ei mahdollista uuden seurakuntatilan rakentamista.

Seurakuntatalon tontille ei myöskään ole tulossa vammaispalveluasuntoja, sillä Rinnekotisäätiö on 16.1. ilmoittanut vetäytyvänsä hankkeesta.

Rekolan seurakunnan iltapäiväkerho seurakuntatalossa loppuu toukokuun lopussa ja kerho siirtyy syksyllä Päiväkummun koululle.

Päiväkumpuun oli alun perin suunnitteilla uusi seurakuntatalo, mutta se poistettiin Vantaan seurakuntien investointiohjelmasta jo vuonna 2009. Tämän jälkeen tontille suunniteltiin hanketta, jossa seurakunnan kerhotila olisi tullut palveluasumisen yhteyteen. Viimeksi asiasta neuvoteltiin Rinnekotisäätiön kanssa, mutta säätiön vetäydyttyä hankkeesta Vantaan seurakunnilla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia rakentaa tontille seurakuntatilaa.

Yhteinen kirkkoneuvosto päätyi keskiviikkona 29.1. esittämään kirkkovaltuustolle, että tontin uudelleen kaavoitusta valmisteltaisiin niin, että sen jatkokäyttö palvelisi Päiväkummun aluetta.

Seurakuntatalon tontti on saatu lahjoituksena, mutta Kirkkohallituksen mukaan lahjoitusehto ei voi sitoa ikuisesti. Koska tontilla on pitkään ollut seurakuntatalo, seurakunta on toiminut lahjoituksen mukaisesti.

Nykyinen Päiväkummun seurakuntatalo on rakennettu kahdessa vaiheessa vuonna 1969 ja 1987. Rakennuksessa todettiin vuonna 2004 sisäilmaongelmia. Siihen tehtiin korjauksia ja tilojen käyttöä on jatkettu vuosi kerrallaan.

Rekolan seurakunta järjestää keskiviikkona 5.2. kello 18 Päiväkummun seurakuntatalolla tilaisuuden alueen asukkaille. Siinä kerrotaan seurakuntatalon tilanteesta ja seurakunnan toimintasuunnitelmista syksylle 2014. Mukana ovat vt. kirkkoherra Juha Ropponen ja lapsityönohjaaja Kirsi Vuorikivi.

Jaa tämä artikkeli: