null Paljaimmillani

Paljaimmillani

Ensi sunnuntai on tuomiosunnuntai. Sen aihe on Kristus, kaikkeuden Herra. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 143:1–10, Mal. 3:19–20, 1. Kor. 15:22–28 tai Hepr. 12:18–25 ja Matt. 25:31–46.

Mutta teille, jotka pelkäätte minun nimeäni, on nouseva pelastuksen aurinko, ja te parannutte sen siipien alla.

Mal. 3:20

Tässä olen edessäsi, Jumalani. Tuomiolla. Kaikkine puolineni, tasan sellaisena kuin paljaimmillani olen. Sinä tunnet minut ja näet minussa kaiken. Ihmisille voin näyttää vain hyvän puoleni ja joku saattaa jopa uskoa, että se on koko totuus. Mutta sinä tiedät paremmin. Olet kuullut, mitä sanon ja mitä ajattelen. Olet nähnyt, mitä teen ja kaiken sen, minkä jätän tekemättä.

Tunnustan kaikki synnit edessäsi, eikä minulla ole mitään sanottavaa puolustuksekseni. Jos joskus olenkin antanut janoiselle juotavaa ja nälkäiselle ruokaa, niin aivan liian monta kertaa olen kävellyt tarvitsevan ohi. On niin vaikeata rakastaa. Jos tekojani mittaat, Jumalani, olen jo valmiiksi tuomittu.

Minun rakkauteni on vajavaista, mutta onneksi elämäni ei ole sen varassa. Sinun rakkautesi on suurta ja täydellistä. Tuomiollakin olevaa katsot rakastavin ja armahtavin silmin. Kuinka pieniksi suuretkin syntini kutistuvat rakkautesi auringonpaisteessa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.