Palloliiton puheenjohtaja sai kirkon liikuttajapalkinnon

Palloliiton puheenjohtaja sai kirkon liikuttajapalkinnon

Suomen Palloliiton puheenjohtajalle Pertti Alajalle on myönnetty vuoden 2013 John Vikström -liikuttajapalkinto. Emeritusarkkipiispa John Vikström luovutti palkinnon Tampereen urheiluakatemian tilaisuudessa Varalan Urheiluopistolla maanantaina 7.4.

Palkitsemisperusteluissa huomioitiin erityisesti Alajan kehittämä, kirkon arvomaailmaan sopiva jalkapallon Vihreä kortti -malli, jolla pyritään edistämään suvaitsevaisuutta sekä myönteistä ja reilua asennetta. Lisäksi kiiteltiin Alajan myönteistä suhtautumista kirkon tekemään työhön liikunnan ja urheilun parissa.

– Kirkon tekemä kasvatustyö on laajamittaista ja laadukasta. Kirkon vuosittain lapsi- ja nuorisotyölle kohdistama 300 miljoonaa euroa on jätti-investointi lasten ja nuorten parhaaksi, Alaja sanoi kiitospuheessaan.

John Vikström -liikuttajapalkinto myönnetään vuosittain yksittäiselle henkilölle tai yhteisölle merkittävästä työstä kirkon ja urheilun yhteistyön kehittämiseksi. Ensimmäinen John Vikströmin nimeä kantava palkinto jaettiin vuonna 2012 seurakuntien SM-jalkapalloturnauksen järjestäjille.

Jaa tämä artikkeli: