null Palveleva puhelin etsii uusia vapaaehtoisia – tarjolla kahvia ja taksi kotiin

Raija Narvilan mukaan oman elämän pitää olla tietyllä tavalla kunnossa, että jaksaa kuunnella toisten murheita. Kuva: Esko Jämsä

Raija Narvilan mukaan oman elämän pitää olla tietyllä tavalla kunnossa, että jaksaa kuunnella toisten murheita. Kuva: Esko Jämsä

Hyvä elämä

Palveleva puhelin etsii uusia vapaaehtoisia – tarjolla kahvia ja taksi kotiin

Kirkon Palveleva puhelin päivystää myös yöllä. "Monet juhlivat viikonloppuna läpi yön. Miksei siis voisi joskus kuunnella toisten murheita aamukolmeen", sanoo pastori Raija Narvila.

Mitä päivystäjät tekevät, Palvelevan puhelimen pastori Raija Narvila?

– Päivystäjät auttavat soittajaa hahmottamaan tilannettaan kyselemällä ja kuuntelemalla. Emme ole varsinainen neuvontapuhelin. Tärkeintä on, että päivystäjä kantaa vähän aikaa soittajan kuormia.

Mitä vapaaehtoiselta odotetaan?

– Oman elämän pitää olla sillä lailla kunnossa, että jaksaa kuunnella. Päivystäjä sitoutuu tekemään vähintään yhden kolmen tunnin vuoron kuussa ja käymään kerran kuussa työnohjauksessa. Päivystäjällä on vaitiolovelvollisuus. Koulutusvaatimuksia ei ole, tärkeintä on kiinnostus ihmiseen ja auttamiseen. Me valmennamme tehtävään.

Palveleva puhelin päivystää yömyöhään. Miten vuoroista selviydytään?

– Päivystäjille on tarjolla kahvia ja teetä. Taksi vie turvallisesti kotiin. Monet juhlivat viikonloppuna läpi yön. Miksei siis voisi joskus kuunnella toisten murheita aamukolmeen.
 

Palvelevan puhelimen vapaaehtoiseksi voi hakea 15.11. mennessä osoitteessa www.helsinginseurakunnat.fi/pp. Lisätietoja: Raija Narvilalta, raija.narvila ät evl.fi, 09 2340 2599.

Palveleva puhelin päivystää sunnuntaista torstaihin kello 18–01, perjantaisin ja lauantaisin kello 18–03. Palveleva netti: www.verkkoauttaminen.fi. Palveleva chat arkisin kello 12–20: www.facebook.com/kirkkosuomessa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Espoon seurakunnat aikoo irtisanoa Palvelevan puhelimen sopimuksen

Ajankohtaista

Taustalla ovat muun muassa häiriösoitot ja toiminnan vaatimat työntekijäresurssit. Palvelevan puhelimen vastuuhenkilöt vastaavat kritiikkiin ja korostavat puhelinauttamisen tarpeellisuutta.