null Pappi, lukkari, talonpoika…?

Ammattikin voi ratkaista.

Ammattikin voi ratkaista.

Pappi, lukkari, talonpoika…?

Joku voi tuskailla seurakuntavaalien lähestyessä, kun ei tiedä, ketä äänestäisi. Äänestäisikö oman ikäistä vai eri ikäistä? Miestä vai naista? Konkaria vaiko ensi kertaa luottamushenkilöksi pyrkivää? Entä onko sillä väliä, minkä ryhmän riveissä luottamushenkilöksi pyrkii?

Ammatti luo mielikuvaa ehdokkaan persoonasta ja voi jopa ratkaista sen, kenelle ääni menee. Vantaalla ammattien kirjo on näissä vaaleissa poikkeuksellisen laaja. 325 ehdokkaan joukosta perinteisten sairaanhoitajien, opettajien ja insinöörien lisäksi löytyy muun muassa balettitanssija, kylätalkkari, sarjakuvapiirtäjä, koruseppä, radiojuontaja, eräopas, radioraamattukoulun johtaja, nostolaitetarkastaja, elokuvaohjaaja, yhteiskuntavastuun asiantuntija, maalämpöasentaja ja taikuri.

Löytyypä listoilta monta pappiakin, sillä vaikka Vantaan seurakunnissa työskentelevät papit eivät saakaan Vantaalla asettua ehdolle, muualla työskentelevät Vantaalla asuvat saavat.

Äänestipä sitten taksinkuljettajaa tai metsänhoitajaa, arkkitehtia tai kätilöä varmaa on, että seurakunnissa on käyttöä kaikkien ammattitaidolle ja elämänkokemukselle.

Jaa tämä artikkeli: