null Parhaat bileet

Parhaat bileet

Taas on yksi vuosi mennyt. Näin vuodenvaihteessa on houkuttelevaa tehdä tiliä menneestä. Onneksi me sopivasti vanhat voimme katsoa tylsän lähimenneisyyden sijasta kauas 1980-luvulle. Oiva matkaopas nostalgiatripille on valokuvaaja Sari Poijärven ja kirjailija Kjell Westön Kasari (Otava 2011).

Poijärvi on penkonut arkistojaan ja löytänyt paitsi huikean määrän valokuvia 1980-luvun tapahtumista ja kasvoista, myös kaikenlaista ihanaa silppua: pääsylippuja, lehtileikkeitä, postikortteja. Westön tekstit kertovat sukupolvesta, joka pukeutui mustiin protestiksi harmaalle YYA-Suomelle ja kuunteli musiikkia, joka oli ”joko tummasävyistä tai banaalia , tai molempia”.

Kumma juttu muuten, ettei kukaan muistele kaipuulla niitä vuosikymmeniä, jolloin juoksi ruuhkavuosissa tai nautti kypsästä keski-iästä, vaan aina teini- ja nuoruusvuosiaan. Voi Interrail, Radio City, The Nights of Iguana, Atomivoimaako? Ei kiitos -rintanapit, Natsa ja Gorbatshov! Ja ne sotkuun tupeeratut hiukset!

Jos ajatus kirjan selailemisesta tuntuu jotenkin liian kahdeksankymmentälukulaiselta, Poijärven kuvia voi katsella myös osoitteessa http://virka.fi/fi/galleria/verkkonayttelyt.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.