Partioon kaivataan myös aikuisia harrastajia

Partioon kaivataan myös aikuisia harrastajia

Viime syksynä partion aloitti pääkaupunkiseudulla yli 2100 uutta harrastajaa. Tulijoita on ollut niin paljon, että uusia toimintaryhmiä perustetaan eri puolille pääkaupunkiseutua myös tammikuussa. Suomenkielisten ryhmien lisäksi tarjolla on myös englanninkielistä toimintaa.

Vantaan Kivistöön keväällä 2013 perustetun Timanttipartio-lippukunnan toiminta-alueella partiolle on kovasti kysyntää. Timanttipartiossa aloitti toimintansa vuoden alussa uusi sudenpentulauma.

– Uusien innokkaiden aikuisten mukaan saaminen mahdollisti ryhmän perustamisen, iloitsee lippukunnanjohtaja Janne Heiskanen.

Hän kannustaa myös muita aikuisia lähtemään mukaan partioon.

– Itse olen jatkanut aikuisena partiossa iloisten naamojen ja etenkin laadukkaasta toiminnasta tulevan positiivisen palautteen vuoksi. Partio on monipuolinen harrastus, jossa pääsee tekemään ja oppimaan asioita, joita ei ehkä muualla tulisi tehtyä. Ihan varmasti moni aikuinen kaipaa tällaista arkeensa.

Vuoden 2014 teema Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa on ”Ole valmis, ole kaveri”. Käytännössä teema näkyy niin, että partiotapahtumiin, kokouksiin, retkille ja leireille ovat tervetulleita myös partiolaisten kaverit.

– Joka viides lapsi ja nuori on yksinäinen. Joka kolmas ei harrasta mitään. Partio tarjoaa mielekästä tekemistä hyvässä seurassa, ja haluamme tarjota tätä mahdollisuutta yhä useammalle lapselle, nuorelle ja aikuiselle, kertoo Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirinjohtaja Anna Munsterhjelm.

Jaa tämä artikkeli: