null Syöpään sairastunut Pauli Löija kertoo Vuosaaressa hyvästä elämästään

Pauli Löija puhuu Katukappelissa, joka sijaitsee Columbus-kauppakeskuksessa Vuosaaren metroaseman vieressä. Sen ohi kulkee satoja ihmisiä päivittäin.

Pauli Löija puhuu Katukappelissa, joka sijaitsee Columbus-kauppakeskuksessa Vuosaaren metroaseman vieressä. Sen ohi kulkee satoja ihmisiä päivittäin.

Hyvä elämä

Syöpään sairastunut Pauli Löija kertoo Vuosaaressa hyvästä elämästään

Vuosaaren Katukappelissa keskustellaan maanantai-iltaisin.

Vuosaaren seurakuntaneuvoston jäsen Pauli Löija, kerrot kauppakeskuksen Katukappelin illassa siitä, miten voi elää täyttä elämää syövästä huolimatta. Onko maanantai-iltojen keskustelusarja uutta?

– Kyllä on. Tein luottamushenkilönä aloitteen Katukappelin toiminnan aktivoimisesta. Me vapaaehtoiset järjestämme nämä keskustelut sekä maallikkomessut kerran kuussa. Keskellä kauppakeskusta sijaitseva tila on ollut vähällä käytöllä viime vuosina.

Sairastuit vakavasti vuonna 2019. Mikä on ollut kovin paikka tähän mennessä?

– Kovin paikka oli se, kun eräänä aamuna kotonani en enää pystynyt liikkumaan hirvittävien kipujen takia. Pääsin lopulta ambulanssilla sairaalaan. Illalla sain kuulla, että minulla on selässä syövän etäpesäkkeitä. Se oli sokki, sillä en ollut tiennyt mitään syövästä.

Mistä saat voimaa elää sairauden kanssa?

– Positiivinen mielenlaatu kantaa eteenpäin. Se syntyy luottamuksesta elämään, siihen, että asiat järjestyvät. Mikä sen sitten luo? Perusluottamukseni tulee uskosta, Jumalalta.

– Musiikki on yksi voimanlähteeni. Kun pääsin pois sairaalasta, menin samana iltana Kallion Kantaattikuoron harjoituksiin.

Kerro jokin hieno hetki viime vuoden varrelta.

– Upeinta oli, kun posti toi minulle syksyllä kaksi kirjalaatikkoa, ja sain käsiini toisen kirjani. Sen nimi on Kehnon miehen postilla – armon sanoja armoa kaipaaville. Se syntyi alkuvuodesta ihan vahingossa!

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Minusta ei tule koskaan vanhaa” – syöpää sairastava Krista Launonen ymmärsi, että miksi-kysymyksiin ei ole vastausta

Hyvä elämä

Krista Launonen sairastaa parantumatonta syöpää. ”Sairastuminen ei ole jalostanut minua paremmaksi ihmiseksi enkä halua puhua syövästä taisteluna”, hän sanoo.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.