null Taivaan tähden: Peesaaja luottaa

Hengellisyys

Taivaan tähden: Peesaaja luottaa

Hän on tehnyt uskomisesta niin vaikeaa, että vain harvat voivat sen saavuttaa.

Hullua se on, Jumalaan uskominen. Siksi olen siitä lakannut. Olen alkanut ennemmin luottaa häneen. Silloin hänellä on enemmän tekijän oikeutta, minä vain peesaan.

Uskomisessa rasittavaa on nimittäin juuri se, että ihmisellä on niin suunnaton tarve tehdä sitä itse. Päteäkseen kerrakseen hän on tehnyt uskomisesta niin vaikeaa, että vain harvat voivat sen saavuttaa. Uskossaan hän luulee hallitsevansa sitä, minkä jokainen kokemuksesta tietää arvaamattomaksi.

Raamatun evankelistojen mukaan Jeesusta harmitti pessimismi. Useamman kerran hän sai oppilaansa kiinni epäluottamuksesta. "Jos teillä olisi uskoa himpunkaan verran", sanoi hän. Ja "Mitä ihmettä te pelkäätte, vähäuskoiset. Minähän olen tässä."

Yhtä hämmästynyt hän on tänään kaikkialla siellä, missä ihmiset rypistävät kulmiaan tai päästävät sydämensä hakkaamaan huolesta tai pelosta. En voi kurttuotsaisuudellani lisätä ikääni, turvallisuuttani tai rakkaimpieni parempaa elämää minkään vertaa. Vaikka huolehtisin päiväni kuiviin, asiat tapahtuvat niin kuin tapahtuvat. Miksi en siis ennemmin vetäisi keuhkojani täyteen ja levollisesti luottaisi, että asiat järjestyvät.

Koska kaikki kääntyy lopulta hyväksi. Joskus se tapahtuu vihlaisevan äkkikäänteen kautta, joskus hitaan puristuksen jälkeen, joskus suloisesti kuin lupaavasti rapiseva lahja. Mutta kaikki se on elämää, minun elämääni.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Taivaan tähden: Varjon jälkeen

Hengellisyys

Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.