Peitsamo paatoksellisena

Peitsamo paatoksellisena

Muusikko Kari Peitsamo on aikaansaava mies. Hän julkaisi juuri 65. albuminsa Sokea Joe. Samalla miehestä tuli eniten levytyksiä omalla nimellään tehnyt suomalainen artisti. Kasassa on uran varrelta 853 kappaletta, 11 enemmän kuin ennätysmies Georg Malmsténilla.

Sokea Joe -levyllä Peitsamo on palannut peruskuvioon mies ja kitara. Kappaleiden nimissä ja sanoituksissa kuuluvat Peitsamon viime syksynä aloittamat teologian opinnot. Haudankaivajanakin kunnostautunut lauluntekijä laulaa arkkipiispasta, rististä, hyvästä paimenesta, palavasta pensaasta, 30 hopearahasta ja raamatunkohdasta Joh. 9:25.

Levyllä vierailee kitaristilegenda Jukka Tolonen. Peitsamo kertoo suunnittelevansa Tolosen kanssa syksyksi konserttia otsikolla ”Jeesus valloittaa Tavastian”.

Itselleni Peitsamo on pysynyt ikuisesti artistina, joka lauloi kauppaopiston naisista. Nyt hän laulaa saatanasta päivystämässä pornokaupassa, mutta musiikillinen ote on pysynyt samana. Ilmaisu on niin minimalistista, että kappaleiden vaihtumisen huomaa vasta siinä kohdassa kun sanoitukset vaihtuvat.

Jaa tämä artikkeli: