Perhe maailman ytimessä
Hautajaisvieraiden dialogi tihkuu mustaa huumoria.

Hautajaisvieraiden dialogi tihkuu mustaa huumoria.

Perhe maailman ytimessä

John Wellsin perhedraama alkaa tehokkaasti. Aika on pysähtynyt oklahomalaisella pientaloalueella. Parhaat päivänsä nähnyt pariskunta rypee alkoholismissaan ja lääkekierteessään. Mies katoaa yllättäen, ja vaimon on soitettava tyttäret paikalle, kuka mistäkin päin Yhdysvaltoja.

Elokuvan asetelma on tuttu: väki tulee hautajaisiin ja pinnan alla kyteneet salaisuudet nousevat pintaan. Keskilännen valo ja avara maisema tuovat erikoisen, mutta tehokkaan kontrastin perheen ongelmille. Hautajaisvieraat tulevat ikään kuin maailman keskipisteeseen. Kaikki ovat isojen ratkaisujen äärellä ja elokuinen kohtaaminen antaa suunnan sille, mihin elämä jatkuu.

Perhe – August: Osage County on ytimeltään kahden vahvan näyttelijän voimainkoitos. Meryl Streep esittää herkullisen ilkeästi sairauden ja alkoholismin runtelemaa perheen matriarkkaa. Julia Roberts on yllättävän vahva kitkerän ja kyynisen vanhimman tyttären roolissa. Elokuva paljastaa hyvin, miten erilaiset tyttäret ovat kaikki omalla tavallaan perheensä uhreja.


Perhe – August: Osage County. Elokuvateattereissa.

Jaa tämä artikkeli: