Pertti Kurikan nimipäivät -bändi on mukana Tasaus-kampanjassa
Pertti Kurikan nimipäivät -bändi tukee kehitysmaiden vammaisia ihmisiä.

Pertti Kurikan nimipäivät -bändi tukee kehitysmaiden vammaisia ihmisiä.

Pertti Kurikan nimipäivät -bändi on mukana Tasaus-kampanjassa

Kevätpäiväntasauksena 20.3. käynnistyneellä Tasaus-kampanjalla tuetaan heikoimmassa asemassa olevia vammaisia ihmisiä kehitysmaissa. Kampanjassa kerätään nimiä kehitysministerille osoitettuun vetoomukseen, jossa vaaditaan toimenpiteitä vammaisten ihmisten oikeuksien toteutumiseksi. Kampanjassa kerätyillä varoilla tuetaan Suomen Lähetysseuran ja sen paikallisten kumppaneiden kehitysyhteistyöhankkeita, joilla autetaan vammaisia ihmisiä.

– Kehitysmaissa vammaisen ihmisen elämä on todellista selviytymistaistelua. Kampanjamme avulla haluamme kertoa, että kaikilla ihmisillä, myös vammaisilla on oikeus ihmisarvoiseen elämään, Lähetysseuran Tasaus-kampanjakoordinaattori Merja Nevala sanoo.

Julkisuudesta tutut suomalaiset vammaiset ihmiset ovat antaneet kasvonsa Tasaus-kampanjalle. Kovasikajuttu-dokumentistakin tuttu Pertti Kurikan nimipäivät -bändi kehottaa suomalaisia auttamaan Tasaus-mainoksessa.

– Fanit sanoo, että sä oot Kari selviytyjä. Mun mielestä maailmassa on kovempiakin selviytyjiä. Niitä mä ihailen, bändin laulaja Kari Aalto sanoo.

Maailmassa on arviolta miljardi eri tavoin vammaista ihmistä, joista 800 miljoonaa asuu kehitysmaissa. Neljä viidestä heistä elää äärimmäisessä köyhyydessä. Syrjäytyminen, hyväksikäyttö ja heitteillejättö ovat yleisiä ongelmia.

Tilanne on pahin köyhien perheiden vammaisten lasten kohdalla. Vain 2-3 prosenttia koko maailman vammaisista lapsista pääsee kouluun, ja suurin osa heistä ei saa tarvitsemaansa hoitoa. Asenteet vammaisia ihmisiä kohtaan ovat kehitysmaissa kielteisiä. Vammaisen lapsen syntyminen tai lapsen vammautuminen koetaan perheessä usein rangaistukseksi.

On hyvin yleistä, ettei vammaista lasta lähetetä koskaan kouluun vaan heitä hävetään ja piilotellaan kotona. Lähetysseura tukeekin erityisesti vammaisten nuorten ja lasten kouluun pääsyä, sillä koulutus edistää tehokkaimmin vammaisten ihmisten tasa-arvoa.

Monta tapaa auttaa

  • Allekirjoita vetoomus vammaisten ihmisten ihmisoikeuksien toteutumisesta Tasaus.fi-verkkosivuilla. Vetoomuksessa vaaditaan, että Suomen rahoittamassa kehitysyhteistyössä on entistä paremmin otettava huomioon vammaisten ihmisten oikeuksien edistäminen ja toteuttaminen.
  • Lahjoita tilisiirrolla tilinumeroon: FI38 8000 1400 1611 30, viesti: TASAUS2014, verkossa osoitteessa www.tasaus.fi, soittamalla keräyspuhelimeen 0600-11310 (10,26 € / puhelu + pvm) tai lähettämällä tekstiviestin Tasaus5 (5 €) tai Tasaus10 (10 €) numeroon 16155.

Jaa tämä artikkeli: