null Piilotellaanko turisteilta ilosanomaa?

Puheenvuorot

Piilotellaanko turisteilta ilosanomaa?

Petri Tikka (Kirkko ja kaupunki 20.7.) herätti kysymyksen, jonka tiimoilta haluan jatkaa: Mitkä ovat lähtökohtamme vieraiden kohtaamiseen?

Kävin Temppeliaukion kirkossa skotlantilaisten vieraideni kanssa heinäkuussa. En huomannut mitään ilmaista materiaalia, jossa kerrottaisiin vierailijoille kristinuskon sanomaa. Nähdäkseni missään ei ollut esillä tietoa siitä, mikä tämän rakennuksen kristillinen merkitys on. Vierailijoita oli tietysti paljon ja tunnelma oli kuin museossa tai monumentissa ennemmin kuin kirkossa. Pääsymaksut perittiin ja myynnissä oli matkamuistoja. Jos olisin halunnut kysyä kristinuskosta, en olisi tiennyt, keneltä kysyä.

Tilanne oli vielä muutama vuosi sitten toinen: lehtitelineessä oli rukouksia ja hengellisiä tekstejä eri kielillä (näitä löytyy edelleen esimerkiksi Kallion kirkosta). Työntekijöiden aika ei kulunut rahastamiseen.Tuntia myöhemmin istuimme Kallion kirkossa, jossa ei ollut juuri ketään muita kuin me ja pappi, joka piti keskipäivän rukoushetken. Arkkitehtuuri oli yhtä kaunista, materiaalia kristinuskosta oli tarjolla, ja pappikin juuri silloin paikalla.Töölön seurakunnalla on poikkeuksellinen tilaisuus vaikuttaa puoleen miljoonaan ihmiseen. Onko se menossa hukkaan?

Anna Pickering

entinen Töölön seurakunnan jäsen

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.