null Piispa ja päättäjät kuuntelivat länsimäkeläisiä

Piispa Irja Askola oli kuulolla, kun ryhmissä keskusteltiin muun muassa monikulttuurisuuden haasteista.

Piispa Irja Askola oli kuulolla, kun ryhmissä keskusteltiin muun muassa monikulttuurisuuden haasteista.

Piispa ja päättäjät kuuntelivat länsimäkeläisiä

Länsimäen ja Mellunmäen asukkaat lähtivät aktiivisesti liikkeelle, kun Helsingin piispa Irja Askola kutsui koolle tapaamisen Vantaan ja Helsingin päättäjien kanssa. Tapaaminen järjestettiin Mellu-estradilla 11.6.

Asukkaat ja päättäjät keskustelivat ryhmissä. Toivottiin kohtaamisia kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien välillä sekä nuorten ja ikäihmisten kesken. Konkreettisia ehdotuksia esitettiin pihakalusteista taloyhtiöihin, mummo- ja vaaripalvelusta ja ideasensseistä.

Länsimäelle ja Mellunmäelle on yhteistä maahanmuuttajien suuri osuus. Asukkaat arvioivat alueen keskimääräistä suvaitsevammaksi, vaikka eri kansallisuuksien välillä on ristiriitoja.

Etenkin Vantaan puolelle toivottiin lisää asukastiloja ja niihin tapahtumia, joissa voitaisiin esimerkiksi järjestää kulttuuritilaisuuksia, syödä ja juhlia yhdessä. 

Kaupunki takaa peruspalvelut

Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd) oli harmissaan siitä, että lähiöistä viestitään yleisesti lähinnä erilaisten ongelmien yhteydessä.

– Tilaisuudessa huomattiin, että Länsimäessä ja Mellunmäessä on valtavasti sosiaalista pääomaa ja yhteistyömahdollisuuksia, joita pitää hyödyntää. Toivon, että vantaalaiset ovat jatkossa yhä kiinnostuneempia asuinalueensa asioista ja monikulttuurisuus muuttuu voimavaraksi ja positiiviseksi energiaksi.

Vantaalainen kaupunginvaltuutettu Sini Alén (vihr) totesi, että hyvin toimivat peruspalvelut, kuten koulut ja kirjastot, ovat parasta ongelmien ennaltaehkäisyä.

– Vantaan kaupungin resurssit riittävät enintään peruspalveluihin. Asukkaiden kohtaamisten järjestämisessä laitan toivoni kirkkoon ja kolmanteen sektoriin.

Yhteisen keskustelun jälkeen päättäjät siirtyivät kävellen Länsimäen kirkolle summaamaan päivän antia.

Vimmainen kyky yhteistyöhön

Piispa on viime ja tämän vuoden aikana vieraillut Vantaan ja Itä-Helsingin seurakunnissa ja tavannut alueiden asukkaita. Hän haluaa olla luomassa kansalaisyhteiskunnassa toimivaa kirkkoa.

- Olen erityisen vaikuttunut täällä näkemästäni vimmaisesta kyvystä tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa. Syrjäytymisen uhkakuvat ovat niin isoja, että tarvitaan uusia tapoja edistää yhteisiä asioita. Kirkon työntekijät ovat ainutlaatuisia arjen asiantuntijoita alueellaan, Irja Askola perusteli.

 
 
 
 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.